Connect with us

Μαγειρική

Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού

Published

on

Υλικά

  • 700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε καλά τη σάλτσα hoisin με το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 2
Σε μια σακούλα φαγητού μεγέθους λίτρου ή σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις γαρίδες και το μείγμα hoisin -μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά έως όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ταψί και ψήστε τις μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 6-8 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένες με κόλιανδρο, αν θέλετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement