Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ώρα για θέατρο-Όλες οι παραστάσεις που ανεβαίνουν σήμερα στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σήμερα το κοινό της Πάτρας.

Συγκεκριμένα:

«Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ»
«Ο Αγαμέμνων» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά ανεβαίνει στο Θέατρο Λιθογραφείον σήμερα στις 19.00. Ένα κείμενο ενδοσκόπησης, ωριμότητας και ταπεινότητας. Ο Αγαμέμνων αφήνει κατά μέρος τον ρόλο του ηγέτη και συνομιλεί με τον άνθρωπο μέσα του και απέναντί του.
Ερμηνείες: Γεράσιμος Σοφιανός, Μαρίνα Παντελάκη. Τηλ. Κρατήσεων – πληροφορίες: 2610.328.394.

«ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΖΕΛ ΚΟΥΡΤΙΑΝ»
Το θέατρο «Γραμμές Τέχνης», παρουσιάζει και σήμερα στις 20.00 τη Χριστίνα Αλεξανιάν, σε μια σπουδαία παράσταση μνήμης και καλλιτεχνικής αρτιότητας. Μια παράσταση-μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) & τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν, όπου η ίδια η ηρωίδα, επιζήσασα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και πρόσφυγας μετά στην Ελλάδα, καταγράφει τις αναμνήσεις της από την Καταστροφή της Σμύρνης όπως την έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας. Μετά την παράσταση ακολουθεί LIVE μουσικό πρόγραμμα, στο φουαγιέ του θεάτρου. Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό & 13€ μειωμένο (ΑΜΕΑ, ανέργων, συνταξιούχων, φοιτητικό & ομαδικό άνω των 10 ατόμων). Προπώληση: viva.gr Κρατήσεις: 6937341717 & 2611811281.

«ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ»
Στο Επίκεντρο+ στις 20.00 ανεβαίνει «Η Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Jordi Galceran σε σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, που βασίζεται στην θεωρία των παιγνίων και συνομιλεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Παίζουν: Δανάη Καραβαγγέλη, Δημήτρης Χουρδούμης, Λαμπρινή Ζώτου, Γιώργος Επιτροπίδης. Ακούγεται η φωνή του Γεράσιμου Γεννατά.
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ μειωμένο. Πληροφορίες-Κρατήσεις στο 2610 461050 & στο viva.gr

«Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»
Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας, ανεβάζει στο θέατρο «Αγορά» στις 20.30 το έργο «Η αυλή των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Τζίνα Δημητρίου, Ανδρέας Τασσόπουλος, Ηλιάνα Βουλδή, Σωτήρης Τασσόπουλος, Νέλλη Βουτσινά, Ελένη Τασσοπούλου, Νίκη Καραβούλια, Παναγιώτης Σαμολαδάς, Μίλτος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Καραθανάση, Κίμωνας Τασσόπουλος, Γιώργος Γραμματίκας, Παναγιώτης Βλάχος, Σπύρος Λαμπρόπουλος, Βιβή Σεράφη, Ηλίας Αναστασόπουλος.
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Δρίτσας. Τραγούδι: Σωτήρης Τασσόπουλος, Δώρα Βέτσου. Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Δρίτσας, Μαρία Αντωνάτου, Γιάννης Πανίτσας. Στίχοι τραγουδιών: Διονυσία Ασπρογέρακα. Σκηνικά: Άρτεμις Κουτρούμπα. Κατασκευή σκηνικών: Σωτήρης Τασσόπουλος, Αντρέας Τασσόπουλος, Κίμωνας Τασσόπουλος. Φωτισμοί: Ηλίας Αναστασόπουλος, Μίλτος Σπυρόπουλος. Μακιγιάζ, κοστούμια- φροντιστήριο: Άρτεμις Κουτρούμπα
Κρατήσεις θέσεων στο 6983682970.

«EMAIL ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ»
Το θέατρο act παρουσιάζει και σήμερα στις 21.30 την παράσταση «Email στα δέντρα» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα. Μια γλυκόπικρη οικολογική κωμωδία βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός (και σε πολλά φανταστικά) που μας μεταφέρει σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι, εν μέσω εξελιγμένης τεχνολογίας και ψηφιακών εφαρμογών, εξακολουθούν να έχουν τις ίδιες ερωτικές επιθυμίες, μεταφυσικές αγωνίες και υπαρξιακές αναζητήσεις.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελένη Ανδρικοπούλου, Γεωργία Ηλιοπούλου, Κώστας Κουτρουμπής, Νικόλας Τσίχλας. Τους ηθοποιούς συνοδεύει με την κιθάρα της ζωντανά επί σκηνής η μουσικός Αθηνά Φουσέκη.
Εισιτήρια: 13 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων). Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263.

«Ο ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ»
Στον πολυχώρο Πολιτισμού «Μηχανουργείο» ανεβαίνει σήμερα στις 20.15 «Ο Ιεροεξεταστής» του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, ένα από τα κεφάλαια του μυθιστορήματος Αδελφοί Καραμαζώφ. Στην παράσταση ακούγονται εμβόλιμα αποσπάσματα από την Θεία Κωμωδία του Δάντη καθώς και αποσπάσματα από κείμενα ανατομίας , ώστε να ενισχυθεί η εικόνα της απανθρωποποίησης των σύγχρονων κοινωνιών.
Παίζουν: Γεράσιμος Ντάβαρης, Βασίλης Καλαντζής, Αφροδίτη Πισσία.
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ μειωμένο- ομαδικό. Πληροφορίες-κρατήσεις στο τηλ: 6937492516.

«ΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ»
Οι Ακροβάτες του Κώστα Θεοχάρη σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη & Νίκης Καρακώστα, ανεβαίνουν και σήμερα στις 12 μ. στο θέατρο «όροφως» στην Πάτρα.
Ο Κώστας Θεοχάρης περιγράφει ένα ταξίδι στο χώρο της κίνησης των συναισθημάτων και των αξιών. Με άξονα τους ακροβάτες και την δράση τους, περιγράφεται το νόημα της ζωής και η επιμονή του ανθρώπου (που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ακροβάτης) στις αξίες αυτής.
Ηθοποιοί: Λαμπρινή Μίγγου, Νίκος Γαρόζης.
Εισιτήρια: 10 € (γενική είσοδος). Προπώληση εισιτηρίων viva.gr & στο ταμείο θεάτρου. Πληροφορίες: 2611 810 983 & 6939 835 990.

«Ο αρχειακός πλούτος της Αχάια Κλάους»

Ημερίδα με θέμα «Ο αρχειακός πλούτος της Αχάια Κλάους. Συμβολή στην ανάδειξή του», διοργανώνουν από κοινού η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών και η Αχάια Κλάους σήμερα στις 11 το πρωί, στον χώρο του ιστορικού οινοποιείου της Αχάια
Κλάους. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου «Ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού της Αχάια Κλάους» που υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση και την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.
Θα μιλήσουν:
-Νίκος Μπακουνάκης, Καθηγητής Τεχνικών Αφήγησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συγγραφέας: Το αρχείο της Αχάια Κλάους: Μοναδική πηγή κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας, οινικής ιστορίας, βιομηχανικής αρχαιολογίας και ιστορίας τοπίου
-Σπύρος Αγοργιανίτης, Ιδρυτής και CEO Realiscape Typorama: Η Φωνή του Γουσταύου: Το Έργο ψηφιοποίησης ενός πολύτιμου βιομηχανικού αρχείου – δυνατότητες και προκλήσεις
-Ευάγγελος Κασσαβέτης, Σύμβουλος Οπτικής Επικοινωνίας, Ερευνητής, Συγγραφέας: Η οπτική γλώσσα της Αχάια Κλάους
-Νικόλαος Σαραφόπουλος, Ερευνητής, Συγγραφέας, μέλος ΔΣ και τ. πρόεδρος ΕΑΣ: Αχάια Κλάους: Η συνεισφορά της στην οικονομική ζωή της πόλης
Την ημερίδα θα συντονίσει ο Βαγγέλης Πολίτης Στεργίου, Πρόεδρος της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών.

Ιταλικό τσίρκο στην Πάτρα

Το διάσημο Ιταλικό Circo Orfei Experience βρίσκεται στην Πάτρα στην Ακτή Δυμαίων, (δίπλα στο κολυμβητήριο ΝΟΠ). Ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους με φανταστικούς κλόουν, εντυπωσιακούς ζογκλέρ, εναέριους ισορροπιστές και ριψοκίνδυνους ακροβάτες, πρωτότυπο Magic Show και ένα μοναδικό στην Ευρώπη Μotor Show με ανοιγόμενη σφαίρα.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Καθημερινά 2 παραστάσεις στις 18:00 και 20:30. (Εκτός Τρίτης). Κυριακή 3 παραστάσεις στις 11:30, 18:00 και 20:30.
Εισιτήρια: ticketservices.gr και στο ταμείο του Τσίρκου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Καψή

Ο γνωστός δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ και συγγραφέας Παντελής Καψής θα βρεθεί το επόμενο διάστημα σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η πτώση – 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς, Ο άγνωστος πόλεμος στη σκιά του μνημονίου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο εδώ και λίγο καιρό.
Ο Παντελής Καψής αναζητά στο νέο του βιβλίο που ήδη παρουσιάστηκε με επιτυχία σε εκδήλωση στην Αθήνα, τις απαντήσεις στην περιπέτεια της Κεντροαριστεράς.
Στην Πάτρα η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Παντελή Καψή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Μαιζώνος 200, 2ος όροφος).
Θα μιλήσουν, ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής και πρώην υπουργός και ο Ανδρέας Χριστόπουλος, εκδότης και δημοσιογράφος. Θα συντονίσει την εκδήλωση ο δημοσιογράφος Γεώργιος Πλης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement