Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπόριο και τουρισμός στο μάτι του κυκλώνα-Η σιδηροδρομική τραγωδία προκάλεσε πλήγμα στους τζίρους των επιχειρήσεων την Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δραματικά περνούν οι ώρες για τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Αχαΐα καθώς η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, σε συνδυασμό και με την συνήθη πτώση που καταγράφεται την περίοδο πριν το Πάσχα σε εμπόριο και εστίαση, περιόρισε στο ελάχιστο την επιχειρηματική δραστηριότατα.

Σημαντική είναι η επίπτωση για το εμπόριο και την εστίαση, από την ακύρωση δεκάδων σχολικών εκδρομών, για τις περιοχές της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων. Το κλίμα αναμένεται να επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα καθώς τα τελευταία 24ωρα άσπρισε και πάλι ο Χελμός, παρατείνοντας τη λειτουργία του Χιονοδρομικού ενώ από αυτή την Τετάρτη επιστρέφει στις ράγες του και ο Οδοντωτός.

Το τρενάκι, παρότι ασφαλές, θα προσπαθήσει σταδιακά να ανακάμψει από το γεγονός ότι, από τις αρχές του μήνα, κατέβηκε γενικά ο διακόπτης για τον σιδηρόδρομο στη χώρα. Ο Οδοντωτός, η μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν που διαθέτει η περιοχή, αποτελεί είναι αυτός που δύναται, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, πριν το Πάσχα, να τραβήξει πάλι στις… ράγες της κανονικότητας την τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Τοπίο στην… ομίχλη
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου επαρχίας Καλαβρύτων «Αζάνες» Ηλία Ερμείδη, το τελευταίο 15ήμερο η πτώση του τζίρου σε εμπόριο και παροχή υπηρεσιών, για τις καθημερινές, ξεπερνά το 80%. «Αυτήν την εποχή, είχαμε μεγάλη κινητικότητα λόγω των σχολικών εκδρομών που συνήθως ήταν ημερήσιες και η μεταφορά γινόταν με τον Οδοντωτό. Παρά το γεγονός ότι το Χιονοδρομικό παραμένει σε λειτουργία, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα η κίνηση στην πόλη είναι αναιμική. Κατά την εκτίμησή μας ο κόσμος είναι θυμωμένος και απογοητευμένος και αυτό είναι εμφανές καθώς δεν υπάρχει κίνηση. Από αυτό το Σαββατοκύριακο και με αφορμή το γεγονός ότι η χιονοδρομία συνεχίζεται μέσα στην Άνοιξη αλλά και σταδιακά μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, εφόσον το τρενάκι συνεχίσει κανονικά, εκτιμούμε ότι η εκδρομική δραστηριότητα θα ανακάμψει όπως και η οικογενειακή εξόρμηση» τονίζει ο κ. Ερμείδης

Ροή ειδήσεων

Advertisement