Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Παέλια θαλασσινών         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

½ κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες

200γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος

300γρ. θράψαλο σε ροδέλες

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες

250γρ. ρύζι Καρολίνα

10 λιαστές τομάτες

1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

1 φλιτζάνι κρασί λευκό

200γρ. αρακά κατεψυγμένο

½ φλιτζάνι μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε νερό στον βραστήρα. Μουλιάζετε τον κρόκο Κοζάνης σε ένα φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνετε το θράψαλο και το σοτάρετε. Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε και το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν, προσθέτετε τον αρακά, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε λίγο-λίγο καυτό νερό, χαμηλώνοντας τη φωτιά και σιγοβράζοντας μέχρι να μαλακώσει το ρύζι για 15 λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτετε και τις λιαστές τομάτες. Ρίχνετε τις γαρίδες, την ψίχα από τα μύδια και τον περισσότερο μαϊντανό, λίγο καυτό νερό ακόμη αν χρειαστεί και βράζετε για 4 λεπτά ακόμη. Τέλος, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε επιπλέον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρετε.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement