Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σφοδρή σύγκρουση για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο σιδηροδρομικό δίκτυο αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν οι τέσσερις υπουργοί Υποδομών και μεταφορών των τελευταίων 10 ετών προκειμένου να τοποθετηθούν για τις διαχρονικές παθογένειες του σιδηροδρομικού δικτύου και τους λόγους που η σύμβαση 717 για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2016 δεν έχει ακόμα παραδοθεί. Η συνεδρίαση ξεκινά στις 10:00, πραγματοποιείται μετά από αίτημα της ΚΟ της ΝΔ και στην επιτροπή θα παραστούν οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (2013-15), Χρήστος Σπίρτζης (2015 – 19), Κώστας Αχ. Καραμανλής (2019 – 2023) και ο νυν Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος έχει αναλάβει αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών για την ανάταξη και την ασφαλή επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με όσα έχουν προηγηθεί η κόντρα μεταξύ ΝΔ και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικεντρωθεί σε δύο βασικά θέματα. Την πορεία υλοποίησης της σύμβασης 717 και τα ακριβή ποσοστά που εκτελέσθηκαν και παραδόθηκαν το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και τις υποχρεωτικές δικλείδες ασφαλείας που διαθέσει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Λάρισας τις οποίες παραβίασε όπως όλα δείχνουν ο μοιραίος σταθμάρχης το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement