Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γεραπετρίτης για Τσίπρα: Επισκέφθηκε μια οικοδομή και όχι την αίθουσα τοπικής τηλεδιοίκησης της Λάρισας

Δημοσιεύθηκε

στις

Για εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών με πολιτική σκοπιμότητα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επιμένοντας πως στον σταθμό της Λάρισας λειτουργεί τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο παρακάμφθηκε από τον μοιραίο σταθμάρχη.

Απευθυνόμενος στον κ. Νίκο Παππά ο οποίος νωρίτερα τον κατήγγειλε για ψεύδη, ο υπουργός είπε «Αμφισβητείτε ότι στον σταθμό Λάρισας γίνεται αυτόματη χάραξη και ότι για 8,5 χλμ ο σταθμάρχης θα μπορούσε να γίνει παρακολούθηση του τρένου. Δέχεστε κ. Παππά να πάμε μαζί να το δούμε; Παρακαλώ όλους τους εκπροσώπους της Βουλής να πάμε να το δούμε».

Παράλληλα σχολίασε για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Λάρισα πως «πήγε εκεί όπου θα γίνει τον Σεπτέμβριο η υπερτοπική τηλεδιοίκηση αντί να πάει στον τοπικό σταθμό τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε το μοιραίο βράδυ και θα μπορουσε να γίνει η αυτόματη χάραξη. Όταν κάποιος πηγαίνει στην Λάρισα και αποφεύγει να επισκεφθεί την αίθουσα που λήφθηκαν οι μοιραίες αποφάσεις το βράδυ της τραγωδίας επιτρέψτε μου να πω ότι είναι κίνηση πολιτική και όχι ουσίας» ενώ πρόσθεσε «ο κ. Τσίπρας πήγε εκεί που από την φωτιά του 2015 είχε υποβαθμιστεί το σύστημα και δεν μπορούσε να γίνει αυτόματη χάραξη. Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο ο κ. Τσίπρας δεν επισκέφθηκε».

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι οι αναφορές του στο τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης αφορούν «τον πίνακα που επιτρέπει την αυτόματη χάραξη και την παρακολούθηση του τρένου για 8,5 χλμ. Πως αλλιώς να το πω. Το είπα σε όλους τους τόνους. Ανάβουν τα φωτακια στον πίνακα και ο σταθμάρχης παρακολουθεί την πορεία του τρένου για 8,5 χλμ. Καταλαβαίνω ότι ήρθατε εδώ σε τόνο θεατρικό κ. Παππα. Η απάντηση λοιπόν είναι η εξής. Είναι απλή. Σας είπα ότι δεν θέλω να κάνουμε αντιπαράθεση πάνω σε θύματα γιατί είναι άηθες και αισθάνομαι άσχημα όταν αντιπαρατιθέμεθα σε τέτοια θέματα».


Ροή ειδήσεων

Advertisement