Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΒΟ Αιγίου: Σήμερα οι αποφάσεις για την τύχη του εργοστασίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενα κομμάτι της «καρδιάς» του Αιγίου χτυπάει το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί από την απόφαση που θα πάρει – με τη σύμφωνη γνώμη του Υπερταμείου – θα κριθεί η επόμενη μέρα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Η καθοριστική συνεδρίαση, για την έγκριση ή απόρριψη του πρότζεκτ που έχουν καταθέσει τα ΕΑΣ Αιγίου έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη 21/03/2022, μετά την αναβολή που δόθηκε την προηγούμενη Δευτέρα. Ουσιαστικά, θα ανάψουν «πράσινο ή κόκκινο φως» στο σχέδιο – πλάνο για κατασκευή νέου, υπερσύγχρονου κτιρίου όπου θα στεγαστεί το εργοστάσιο παραγωγής οπλικών συστημάτων στην Αχαΐα, σε αντικατάσταση του ετοιμόρροπου υπάρχοντος κτιρίου που έχει κηρυχθεί «επικίνδυνο».

Οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου αλλά και τοπικοί φορείς της Αιγιάλειας ούτε που θέλουν να σκέφτονται το σενάριο ν’ απορριφθεί και να τιναχτεί στον αέρα το μέλλον του εργοστασίου και το δικό τους. Με δεδομένο ότι το Αίγιο είναι η μοναδική πλέον πόλη-έδρα με μονάδα παραγωγής, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για θετική εισήγηση από το Υπουργείο.

Τα ΕΑΣ Αιγίου έχουν μετακομίσει, από τον Δεκέμβριο του 2021, σε βοηθητικές εγκαταστάσεις, αλλά ημιτελείς και οι εργαζόμενοι περιμένουν σήμερα ν’ ακούσουν τα χαρμόσυνα μαντάτα για το μέλλον τους…

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement