Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση Βιομηχανικών Πάρκων – ΒΙ.ΠΕ. Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ιστορική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., εγκρίνοντας επενδυτικό πλάνο ύψους 50 εκατομμυρίων για τη διετία 2024-2025, στο πλαίσιο της προκήρυξης “Νέα Βιομηχανικά Πάρκα” του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Από το επενδυτικό αυτό πλάνο θα ωφεληθούν τα 14 μεγαλύτερα βιομηχανικά πάρκα της χώρας, μεταξύ των οποίων και η ΒΙΠΕ Πατρών, καθώς προβλέπεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών τους, με στόχο τη σταδιακή μετατροπή τους σε καινοτόμα, τεχνολογικά έξυπνα και περιβαλλοντικά βιώσιμα βιομηχανικά πάρκα. Παράλληλα, θα αναπτυχθούν υποδομές σε 1.000 στρέμματα δημιουργώντας ένα αξιόλογο απόθεμα γης για μελλοντική βιομηχανική ανάπτυξη.

H ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. θα ενημερώσει αναλυτικά τους θεσμικούς παράγοντες και τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις των 14 βιομηχανικών πάρκων για το εν λόγω επενδυτικό πλάνο και τον τρόπο που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτιστοποίηση  των υποδομών και κατ’ επέκταση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αύξηση  της ανταγωνιστικότητάς τους.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Άγγελος Κάτσικας, τόνισε ότι “για την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. αποτελεί διακαή στόχο η στέγαση της παραγωγικής επιχειρηματικότητας σε οργανωμένες περιοχές με σύγχρονες ενεργειακές, ψηφιακές και περιβαλλοντικές υπηρεσίες επαναλαμβανομένων εσόδων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια ESG για τη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργώντας ευκαιρίες ευημερούς απασχόλησης και τόνωσης των τοπικών κοινωνιών”.

Ο Θάνος Ψαθάς, CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. δήλωσε σχετικά: “η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., δίνει μεγάλη έμφαση στην επένδυση στα επιχειρηματικά πάρκα και εργαζόμαστε πάνω στον σχεδιασμό της αναβάθμισης των υποδομών τους προς όφελος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, του κλάδου της μεταποίησης αλλά και της εθνικής οικονομίας. Με την έγκριση του νέου μας επενδυτικού πλάνου, σηματοδοτείται μία νέα εποχή προς την κατεύθυνση της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού που αποτελεί και στρατηγικό στόχο της εταιρίας μας με κατεύθυνση το Πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 και το πλαίσιο του Industry 4.”

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement