Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Εκπαιδευτήρια ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – Σεμινάριο ‘Α Βοηθειών» από τον γιατρό Κ. Ζησιμοπούλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Γεγονότα απρόσμενα οδηγούν πολλές φορές σε επείγουσες καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή και την υγεία συνανθρώπων μας. Καθημερινά όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι με λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά περιστατικά και καλούμαστε να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο.
Σε μία Κοινωνία με αυξανόμενες προκλήσεις και αυξημένους κινδύνους, λόγω και των τεχνολογικών εξελίξεων, η ανάγκη γνώσης «Πρώτων Βοηθειών» και η εφαρμογή πρωτοκόλλων αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων και μαζικών καταστροφών καθίσταται αδήριτη ανάγκη.
Τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» αφουγκραζόμενα την ανάγκη αυτή και λειτουργώντας ως πρωτοπόροι σε δράσεις και εκδηλώσεις, διοργάνωσαν την Κυριακή 19/03/2023 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου σεμινάριο Ά Βοηθειών. Η δράση αφορούσε εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών του εκπαιδευτηρίου και αφορούσε ενημέρωση και πρακτική επίδειξη σε πρόπλασμα, αλλά και σε εθελοντές:
• Εκτίμησης μίας επείγουσας κατάστασης
• Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης
• Τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης
• Πρακτική αντιμετώπιση συχνών καταστάσεων (π.χ. πνιγμονή, πνιγμός, λιποθυμία, επιληπτική κρίση, δύσπνοια, αλλεργία κ.α.)
Σε έναν χώρο εκδηλώσεων κατάμεστο από εκπαιδευτικούς και γονείς έλαβε χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαδραστική διαδικασία. Γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν σε τεχνικές παροχής Ά Βοηθειών από τον κ. Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο – Ειδικό Παθολόγο, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών & Ακαδημαϊκό Υπότροφο της Ιατρικής Σχολής. Τη ζωηρή και συμμετοχική διαδικασία διοργάνωσαν και συνέδραμαν ουσιαστικά ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Μονάντερας Νικόλαος και ο Διευθυντής του Δημοτικού κ. Αρχοντής Αντώνιος.
Το μήνυμα ανάλογων εκδηλώσεων είναι ένα: «Οι Πρώτες Βοήθειες μέσα σε κάθε σχολείο, μέσα σε κάθε μαζικό φορέα, μέσα σε κάθε σπίτι».
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Κωνσταντίνο Ζησιμόπουλο στο τηλ. 6974790941.

Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan speaks to Russian President Vladimir Putin during their meeting on sidelines of the Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia (CICA) summit, in Astana, Kazakhstan, Thursday, Oct. 13, 2022. (Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement