Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πώς η Ρωσίδα κατάσκοπος έγινε «Μαρία Τσάλλα» χωρίς καμία υπηρεσία να καταλάβει το παραμικρό

Δημοσιεύθηκε

στις

​Την ώρα που οι ελληνικές αρχές ερευνούν για να αποκρυπτογραφήσουν πώς η Ρωσίδα κατάσκοπος Irina Alexandrovna Smireva, μεταμορφώθηκε μέσω Αλιβερίου σε «Μαρία Τσάλλα», τα ενδεχόμενα που καταλήγουν είναι δυο.

Το πρώτο έχει να κάνει με κυκλώμα στο οποίο εμπλέκονται δικηγόροι και διεφθαρμένοι δημόσιοι, λειτουργοί που με το αζημείωτο «βάφτιζαν» ομογενείς και έδιναν ταυτότητα και διαβατήριο σε άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το δεύτερο σενάριο «λεει» ότι η επαφή έγινε μέσω ποινικών κυκλωμάτων που νομιμοποιούσαν αλλοδαπές από χώρες της Ανατολικής Ευρώπη. Και στα δυο ενδεχόμενα, το βασικό ζητούμενο είναι πως οι Ρώσοι κατάσκοποι κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τα κυκλώματα που νομιμοποιούν αλλοδαπές στη χώρα μας, χωρίς καμία ελληνική υπηρεσία ή αρχή να καταλάβει το παραμικρό.

Ένα κενό που είχε ως αποτέλεσμα η 35χρονη Ρωσίδα, να «αλωνίζει» ελέυθερα για σχεδόν πέντε χρόνια και μόνο όταν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν – στις αρχές του χρόνου – από τις βρετανικές για τη συγκεκριμένη κατάσκοπο- κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Όμως ήταν πλέον πολύ αργά, καθώς η Irina, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ανακαλείται από τα κεντρικά της Μόσχας καθώς έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα της και έχει «καεί» ως «κόκκκινο σπουργίτι». Η ίδια, εξαφανίζεται, το ίδιο και ο σύντροφος της από την Λατινική Αμερική καθώς φαίνεται ότι όλο το project «Illegals» έχει προς το παρόν παγώσει. Οι πληροφορίες λένε πως στις επόμενες ημέρες θα περάσουν από την εισαγγελία τόσο οι υπάλληλοι που του δημοτολογίου που χειρίστηκαν το 2018 το φάκελο «Μαρία Τσάλλα», αλλά και δικηγόροι που γνώριζαν την υπόθεση. Η γεννημένη το 1988 Irina Alexandrovna Smireva, μπήκε στο στόχαστρο τηε ΕΥΠ για να διαπιστωθεί λίγες εβδομάδες αργότερα, ότι ταυτίζεται με την «Μαρία Τσάλλα» γεννημένη τον Δεκέμβριο του 1991 στο Μαρούσι, η οποία φαίνεται δημότης Αλιβερίου. Διαμένει από το 2018 στο Παγκράτι σε διαμέρισμα της οδού Αρριανού, είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και ιδιοκτήτρια του καταστήματος με είδη πλεκτικής με την επωνυμία galazio. Φυσικά, δεν είναι η πραγματική Μαρία Τσάλλα, καθώς το παιδί εκείνο, πέθανε λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του και η Ρωσίδα κατάσκοπος, άγνωστο πως και με τη βοήθεια ποιών, άρπαξε τα στοιχεία του. Ζούσε λοιπόν μια διπλή ζωή, την τελευταία τετραετία στη χώρα μας. Για τη δεύτερη ζωή της, οι αναλυτές της ΕΥΠ ξέρουν ελάχιστα πράγματα. Γνωρίζουν ότι το 2019, έκανε ένα πολυήμερο ταξίδι στη Βραζιλία, όπου ζούσε τότε ο επίσημος σύντροφος της, πράκτορας και αυτός του ίδιου προγράμματος με τα στοιχεία Daniel Campos. Επίσης ότι πραγματοποίησε ένα μόλις ταξίδι στη Μόσχα ενώ χρησιμοποιώντας το ελληνικό διαβατήριο, πραγματοποιεί στοχευμένα ταξίδια στην Ευρώπη. Ειδικά στο Παρίσι και την Ιταλία. Αυτά έχουν μπει στο στόχαστρο των υπηρεσιών ενώ φύλλο και φτερό γίνεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ το λαπ τοπ που άφησε στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement