Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στον «χορό» των Ρίχτερ η Αμφιλοχία: Ξεπέρασαν τους 80 οι μετασεισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον «χορό» των Ρίχτερ έχει μπει η Αμφιλοχία. Ο σεισμός των 4,6 Ρίχτερ που έγινε τα ξημερώματα και συγκεκριμένα λίγη ώρα μετά τις 2 π.μ. ξύπνησε τους κατοίκους καθώς έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης στο enikos.gr, «έως τώρα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 80 μετασεισμοί, μεγέθους κάτω των 3 Ρίχτερ. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ καλή, καθώς εκτονώνεται η ενέργεια».

Ο σεισμολόγος τόνισε ότι «η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή, αλλά για να σιγουρευτούμε 100% θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου και τα επόμενα 24ωρα».

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, «δεν διαπιστώνεται μετατόπιση σε γειτονικές μεγάλες ρηξιγενείς ζώνες, αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στην περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η περιοχή δεν δίνει μεγάλα γεγονότα γι’ αυτό και δεν μας ανησυχεί. Ωστόσο παρακολουθούμε την εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,6 Ρίχτερ υπολογίστηκε στα 10χλμ, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στα 23χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Άρτας.

enikos.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement