Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Υπομονή

Δημοσιεύθηκε

στις

 

To γράψαμε και τις προάλλες (με άλλα λόγια): Οι δημοσκοπήσεις που σήμερα διαβάζουμε, έχουν αξία… μέχρι τις επόμενες. Έτσι είναι πάντα οι δημοσκοπήσεις. «Φωτογραφίες της στιγμής». Πολύ περισσότερο τώρα όμως, που ο συναισθηματικός φόρτος μετά την τραγωδία στα Τέμπη επηρεάζει άμεσα το θυμικό και τις επιλογές των ανθρώπων. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση το αμέσως επόμενο διάστημα για έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Εξάλλου, η τραγωδία τα Τέμπη είναι μία πολύ σοβαρή παράμετρος, αλλά δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε και πολλά που μπορούν να γίνουν μέχρι τις εκλογές. Γεγονότα και εξελίξεις που μπορούν να μετατοπίσουν το πολιτικό «βαρόμετρο», είτε υπέρ, είτε και κατά της κυβέρνησης.

Για παράδειγμα, γράψαμε ότι κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας θα είναι κατά την άποψή μας, επιζήμια. Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν ασπάζονται αυτή την άποψη. Δικαίωμά τους. Θα δούμε εάν θα επιβεβαιωθούμε ή όχι.

Το κυριότερο όμως, είναι πως κανένας δεν γνωρίζει ακόμα τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Θα είναι Μάιος; Ή μήπως θα μας πιάσει καλοκαίρι; Έχει και αυτό τη σημασία του, που μάλιστα είναι και αρκετά μεγάλη.

Ας μην βιάζεται κανένας λοιπόν να βγάλει συμπεράσματα και να πιστέψει ότι τα σενάρια που κάνει με το μυαλό του (ή και που ακούει ή διαβάζει) είναι… «σιγουράκια». Ο πολιτικός χρόνος έχει αποδείξει πως είναι πυκνός και συχνά – πυκνά… γελάει με τα σχέδια των ανθρώπων. Υπομονή…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement