Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Προς εκτόνωση ο “εφιάλτης” σε καφέ και εστιατόρια της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ανάσα παίρνουν πλέον οι επιχειρήσεις εστίασης της Πάτρας αφού ο «εφιάλτης» ων υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος δείχνει να απομακρύνεται. Ηδη ο «μεγάλος βραχνάς» της ενεργειακής κρίσης μπήκε σε καθεστώς «ίασης» με αποτέλεσμα ακόμη και οι πλέον ενεργοβόρες επιχειρήσεις να έχουν βρει… την υγειά τους.

Ήδη από τον Φεβρουάριο και εν μέσω καρναβαλικών εκδηλώσεων και διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας,  η τιμή της κιλοβατώρας είχε παρουσιάσει σημαντική πτώση, η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές του ρεύματος σε σχέση με τον Δεκέμβριο έχουν παρουσιάσει ήδη μείωση που αγγίζει το 55%. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις εστίασης όλους τους προηγούμενους μήνες, έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Τα καφέ, τα κλαμπ, τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιεία έχουν απαλλαγεί από ένα βάρος που είχε φέρει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες τους και τους είχε αναγκάσει να αλλάξουν ακόμη και τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ενώ σε άλλες περιπτώσεις είχε επιφέρει μείωση προσωπικού.

 

Εξάλλου δεν ήταν λίγα τα καταστήματα εστίασης που είχαν οδηγηθεί στο λουκέτο εξαιτίας του ενεργειακού κόστους, καθώς καλούνταν να πληρώσουν λογαριασμούς που έφταναν να είναι μεγαλύτεροι, ακόμα και από το ποσό του ενοικίου τους.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement