Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρόκληση για την κοινωνία η ενδυνάμωση των γυναικών

Ομιλήτρια στο συνέδριο των “Lions” η Ευσταθία Γιαννιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στο 3ο Συνέδριο Γυναικών των Lions που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ήταν η Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., πολιτευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Ευσταθία Γιαννιά.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Θ117Α και την Επιτροπή New Voices και ήταν αφιερωμένο στα Soft Skills / τις Ήπιες Δεξιότητες, καθώς το 2023 έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, ενώ συμμετείχαν περισσότεροι από 20 ομιλητές σε έξι workshops, η θεματολογία των οποίων επιλέχθηκε από τον πίνακα ανθρώπινων δεξιοτήτων του ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης).
Τις εργασίες του Συμποσίου χαιρέτησαν εκπρόσωποι οργανώσεων, Υπουργείων, δημόσιων οργανισμών, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.
H κα Γιαννιά ήταν ομιλήτρια στο 4ο workshop με θέμα «Αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο φύλων», αναπτύσσοντας το θέμα της διαπραγμάτευσης και το ρόλο της στην ενδυνάμωση της γυναικείας συμμετοχής και αυτοεξέλιξης, που όπως επεσήμανε αποτελεί πρόκληση και για την ελληνική κοινωνία.
Η πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και ιδιαίτερα τον Κυβερνήτη Νοτίου Ελλάδος & Νήσων Θ117Α Άγγελο Πολυλά , την Επιτροπή New Voices και την επικεφαλής και διοργανώτρια Όλγα Παυλίδου Κουτρουμπή, τους συνεχάρη για την διοργάνωση και τον φετινό προσανατολισμό των εργασιών, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα ελπιδοφόρο Συμπόσιο που συνεισφέρει σημαντικά στον κοινωνικό διάλογο έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του.
Στην ομιλία της, η κα Γιαννιά ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η συνεργασία είναι το κλειδί για την επιβίωσή μας, ωστόσο για να είναι αποτελεσματική, προϋποθέτει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία, η διαχείριση του χρόνου και η επίλυση προβλημάτων» και απάντησε στα ερώτημα αν το φύλο ως βιολογικός παράγοντας διαφοροποιεί τον τρόπο που διαπραγματεύονται οι άνθρωποι. Τόνισε πως «καθένας μας επηρεάζεται από άπειρους παράγοντες του περιβάλλοντος, της κουλτούρας και της συλλογικής μας ταυτότητας».
Καταλήγοντας επεσήμανε πως «η κοινωνία μας χρειάζεται την ισόρροπη και ίση συμμετοχή όλων. Κοινωνίες που δεν αξιοποιούν τις ικανότητες και τα ταλέντα του συνόλου των ανθρώπων τους, δεν έχουν μέλλον».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement