Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προβληματισμός για πλειστηριασμούς εμπορικών ακινήτων και επιχειρήσεων

Published

on

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) διήμερο 18 και 19 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Κυριακή 19/3 συζητήθηκαν κλαδικά θέματα, όπως είναι το μέγα θέμα των πλειστηριασμών, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκαν δράσεις που θα υλοποιήσει η Ομοσπονδία το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της και να σταθούν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τη συνεδρίαση της πρώτης μέρας, την Παρασκευή που μας πέρασε 18/3 τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης κ.ά.

Στην έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και στη συνέχεια συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν τοπικά προβλήματα που απασχολούν τους εμπόρους και επαγγελματίες. Ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς ανέλυσε τα 14 αιτήματα-προτάσεις της ενόψει της προεκλογικής περιόδου και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να αναλάβουν σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις. Παράλληλα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος αναφέρθηκε και ζήτησε ενημέρωση από τους αρμόδιους για τις εξελίξεις σχετικά με το έργο της «Παλαιολόγου», το OPEN MALL, παλιό και νέο μουσείο, καθώς και για την πορεία ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Σπάρτης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement