Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σφύριξε» μετ’ εμποδίων

Με καθυστερήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η επαναλειτουργία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου χθες στην Πάτρα

Published

on

 

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Πρεμιέρα επαναλειτουργίας χθες στον προαστιακό της Πάτρας με καθυστερήσεις στα δρομολόγια λόγω των χαμηλών ταχυτήτων των συρμών, ακόμα και ματαιώσεις ορισμένων εξ αυτών, αλλά με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μετά από 22μέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που άφησε πίσω της 57 νεκρούς..

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε στις 6:30 το πρωί με τους επιβάτες να επιλέγουν το τρένο για τις μετακινήσεις τους και σταδιακά μέχρι και το μεσημέρι «ζωντάνεψε» ο σταθμός του ΟΣΕ, στην Οθωνος Αμαλίας αλλά και του Αγίου Ανδρέου.

Οι συρμοί μπήκαν στις ράγες και ο προαστιακός άρχισε να σφυρίζει, με τους επιβάτες να το θεωρούν ως το ασφαλέστερο – παρά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ωστόσο, η πρώτη μέρα συνοδεύτηκε από καθυστερήσεις στα δρομολόγια καθώς οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι ήταν δύο σε κάθε συρμό όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης, είχαν ρητή εντολή να μειώσουν τις ταχύτητες και μάλιστα εντός του αστικού ιστού το τρένο θα κινείται με 20 χιλιόμετρα!

Πάντως, χθες έγιναν και εργασίες – παρεμβάσεις στην γραμμή της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας όσον αφορά στα γεωτεχνικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ακυρωθούν ορισμένα δρομολόγια. Σύμφωνα με τον Βασίλη Γκλαβά, εκπρόσωπο των Φίλων του Προοαστιακού Σιδηροδρόμου, χθες ακυρώθηκαν τα δρομολόγια: Άγιος Ανδρέας- Άγιος Βασίλειος με ώρα αναχώρησης 14.08, Άγιος Ανδρέας – Κάτω Αχαΐα με ώρα αναχώρησης 13.32 και Καμίνια – Άγιος Ανδρέας με ώρα αναχώρησης 10.04, ενώ με 22 λεπτά.

Παρά τις καθυστερήσεις το επιβατικό κοινό επέλεξε τον προαστιακό σιδηρόδρομο για τις μετακινήσεις του και όλοι ήταν ενθουσιασμένοι για την επαναλειτουργία του, ζήτησαν όμως να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και να υπάρξει συνέπεια στα δρομολόγια. Η «Γ» βρέθηκε στον σταθμό του ΟΣΕ και μπήκε στον προαστιακό καταγράφοντας τις απόψεις του επιβατικού κοινού.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement