Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης- Η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα μειώσει το κόστος δανεισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ουκρανία, η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ενέργεια, το μεταναστευτικό και η οικονομία είναι τα θέματα του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός προσερχόμενος τόνισε πως οι καλύτερες μέρες της ελληνικής οικονομίας είναι μπροστά μας. Η αυξηση των επιτοκίων πιέζει τους δανειολήπτες αλλά η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα βοηθήσει και στη μείωση του κόστους δανεισμού. Παράλληλα είπε πως θέλει να διαβεβαιώσει όλους τους καταθέτες πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και οι καταθέτες δεν έχουν να ανησυχούν για κάτι.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου θα έχει κύριο ζήτημα την ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ελλάδα προσέρχετα σε ενισχυμένη θέση σε σχέση με το 2019, η ανεργία μειώνεται, το δημόσιο χρέος αποκλιμακλωνεται και η χώρα είναι πρωταθλήτρια στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και αιοσοδοξύυμε οτι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement