Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δε ζητάμε ελεημοσύνη…»-«Κραυγή» αγωνίας από τους συμβασιούχους της Κοινωφελούς και επίθεση της αντιπολίτευσης στη δημοτική Αρχή

Published

on

Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης αποτέλεσε για ακόμη μία φορά η διεκδίκηση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να επιστρέψουν στην εργασία τους μέσω δικαστικής απόφασης. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ένταση «χτύπησε» κόκκινο, καθώς τόσο η αντιπολίτευση, όσο και οι συμβασιούχοι επιτέθηκαν στη δημοτική Αρχή της Πάτρας, ότι δεν υποστηρίζει το δικαίωμά τους στην εργασία και δεν σέβεται την αγωνία εκατοντάδων οικογενειών της πόλης.

Η αναφορά δε, του Δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα, αφού όπως υποστήριξε το «ταμείο» άδειασε εξαιτίας της μισθοδοσίας των συμβασιούχων- δεν φαίνεται να έπεισε κανέναν…

Κ. ΣΒΟΛΗΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2023 110 ΕΚΑΤ.

Στον απόηχο της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη», Κώστας Σβόλης σχολίασε πως «στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά εναντίον των συμβασιούχων εργαζομένων. Ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να καλύψει τη μισθοδοσία τους γιατί έχει αποθεματικό μόλις 142.000 ευρώ. Ας εισπράξει τα 22.500.000 ευρώ από τα πρόστιμα του ΚΟΚ (δεν τα εισπράττει γιατί επιδίδεται σε λαϊκή πολιτική και θέλει να είναι αρεστός) κι ας σεβαστεί όλους τους πολίτες. Γιατί όταν ανερυθρίαστα μιλάς για κοινωνική ανατροπή τότε είσαι Δήμαρχος του 6,6% και όχι όλων των πολιτών.
Εμείς θα σεβαστούμε όλους τους Πατρινούς και με ιδιωτικές επενδύσεις και απορρόφηση των Κρατικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων θα μιλάμε για οικονομική και κοινωνική ευημερία.
Να υπενθυμίσω ότι τα χρήματα που είναι διαθέσιμα, από τις χρηματοδοτήσεις, στον Δήμο Πατρέων για το 2023 είναι περίπου 110.000.000 ευρώ. Ας τα απορροφήσει επ΄ ωφελεία των πολιτών και ας σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους των 500 ευρώ».
ΑΛ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, επικεφαλής της «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», ανέφερε πως «μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεσμεύει την Δημοτική Αρχή τού κ. Πελετίδη, να μήν διανοηθεί ο Δήμαρχος να στείλει Πατρινούς ή Κρητικούς δικηγόρους ενάντια στους συμβασιούχους στο Δικαστήριο πού θα γίνει στο Λασίθι, πρώτον επειδή αυτό είναι παράνομο σε σχέση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καί δεύτερο είναι ανήθικο για τους εργαζόμενους να συμπεριφέρεται ως καπιταλιστής εργοδότης. Δηλώνω ότι θα είμαι παρών ως μάρτυρας σε αυτό το δικαστήριο».
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: «ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ…»
Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση της Επιτροπής Πρώην Εργαζόμενων Κοινωφελούς Προγράμματος 2020, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «για ακόμα μία φορά, η Δημοτική Αρχή στάθηκε απέναντί μας. Δικαιολογίες, όπως η οικονομική κατάρρευση του Δήμου, επικράτησε ξανά. Έχοντας απεμπολήσει πια ο κ. Πελετίδης, κάθε ψήγμα φιλολαϊκού χαρακτήρα, χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία το οικονομικό κομμάτι, ψευδώς υποστηρίζοντας, πως ο Δήμος δεν αντέχει να καλύψει οικονομικά τους, πολύ χαμηλούς μισθούς των συμβασιούχων. Να σημειώσουμε πως ο σημερινός μισθός των συμβασιούχων εργαζόμενων ανέρχεται στα 587 ευρώ μικτά, και να προσθέσουμε πως δεν αγγίζει στο ελάχιστο, μισθούς μόνιμων υπαλλήλων του Δήμου. Ακόμα λίγο, αυτό ήταν το σύνθημά μας. Ακόμα λίγο εργασία, ακόμα λίγες ανάσες ζωής. Δε ζητήσαμε τίποτα παράνομο, το δικαίωμα προς την διεκδίκηση της εργασίας μας είναι καθόλα νόμιμο. Το γεγονός πως σε ένα θέμα στήριξης των εργαζομένων μειοψήφησε η Δημοτική Αρχή, προκαλεί ερωτηματικά και δικαίως πολλά σχόλια. Καθοριστικό ρόλο, έπαιξε η στάση της Αντιπολίτευσης στο θετικό αποτέλεσμα το οποίο είχαμε.
Μας έδωσε το δικαίωμα διεκδίκησης και στάθηκε δίπλα μας. Αναγνώρισε τις επιθυμίες μας, το δικαίωμα στη ζωή. Την αντιμετώπιση ίσο προς ίσο.
Γιατί είμαστε άνθρωποι κ. Δήμαρχε. Με ανάγκες για επιβίωση και αγωνίες . Με θέληση για προσφορά, τιμώντας τις δουλειές μας. Στηρίζοντας την πόλη μας και προσπαθώντας γι’ αυτή. Όχι δε ζητήσαμε ελεημοσύνη. Ζητήσαμε δίκαιη μεταχείριση».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement