Connect with us

Ελλάδα

Διόρθωση σε αιτήσεις Market Pass: Περίπου 100.000 δικαιούχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα

Published

on

Χρήματα στους λογαριασμούς τους είδαν οι δικαιούχοι του Market Pass ωστόσο, περίπου 100.000 δικαιούχοι έλαβαν email για να διορθώσουν τα στοιχεία των αιτήσεών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις στους τέσσερις δικαιούχους δεν επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα και προτίμησαν να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους παρά το γεγονός ότι είναι «κουρεμένα» κατά 20%.

Συγκεκριμένα, από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων, το 97% υποβλήθηκε ηλεκτρονικά από δικαιούχους ή λογιστές και περίπου 100.000 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.

Περίπου το 75% των δικαιούχων επέλεξε να λάβει λιγότερα χρήματα με πίστωση των ποσών στον τραπεζικό τους λογαριασμό έναντι της άυλης ψηφιακής κάρτας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι τα νοικοκυριά που επέλεξαν να λάβουν τα χρήματα της ενίσχυσης με πίστωση στην άυλη ψηφιακή κάρτα πληρώθηκαν για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο ενώ όσοι επέλεξαν την κατάθεση του Market Pass σε τραπεζικό λογαριασμό τους έλαβαν τριπλή δόση και συγκεκριμένα για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν τα χρήματα του επιδόματος που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό, η ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων από σουπερμάρκετ και κρεοπωλεία έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023, δικαιούχοι του προγράμματος «Market Pass» είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της ΚΥΑ.

Η ενίσχυση χορηγείται σε επίπεδο νοικοκυριού. Ως μέλη του νοικοκυριού λογίζονται οι σύζυγοι / τα μέρη συμφώνου συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα τους, τα λοιπά εξαρτώμενα από αυτούς μέλη και οι φιλοξενούμενοί τους σύμφωνα με την τελευταία Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021, όπως αυτή υποβλήθηκε έως και 31/12/2022.

Ροή ειδήσεων

Advertisement