Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο μπακαλιάρος -και δη με σκορδαλιά– είναι το παραδοσιακό έδεσμα στα ελληνικά τραπέζια μετά από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.  

Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για «ενδυνάμωση».

Η πρώτη από αυτές τις εξαιρέσεις είναι ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Μαρτίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement