Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έρχονται δωρεάν ραντεβού με διατροφολόγους τον Ιούνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντός του Ιουνίου ξεκινάει στη χώρα μας το πρόγραμμα καταπολέμησης της παχυσαρκίας που είναι ενταγμένο στον σχεδιασμό δράσεων του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης».

Πάτρα: Έρχονται δωρεάν ραντεβού με διατροφολόγους τον Ιούνιο«Θα εφαρμοστεί με βάση το πετυχημένο μοντέλο του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο των κανόνων που εισάγει για τη δημόσια υγεία και την πρόληψη παραγόντων που προκαλούν νοσηρότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προχωράει στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος» μας είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου. 

Αναφερόμενη στον στόχο του προγράμματος, σημειώνει: «Είναι να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα παχυσαρκίας αλλά και να επαναφέρει στο προσκήνιο τη μεσογειακή διατροφή που αποδειγμένα εξασφαλίζει υγεία και μακροβιότητα. Είμαστε από τις χώρες που έχουμε ανησυχητικούς δείκτες παχυσαρκίας. Ειδικά δε στα παιδιά και κυρίως στα αγόρια. Είναι ένα θέμα που απασχολεί την ιατρική κοινότητα πολλά χρόνια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement