Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» -«Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ»-Εντάσσονται τα τουριστικά και ξενοδοχειακά καταλύματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσιεύθηκε προχθές Τετάρτη 22/3/3023 τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» αλλά και δράσης «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» με τις προϋποθέσεις συμμετοχής και για τα «Καταλύματα» (ΚΑΔ 55). Σύμφωνα με την τροποποίηση, και στις δύο δράσεις εντάσσονται

@ ως κύρια καταλύματα εντάσσονται ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και άνω με δυναμικότητα 12 κλίνες και άνω, τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων που προβλέπονται στο π.δ. 33/1979, οργανωμένα camping, κατηγορία τριών αστέρων και άνω και ξενώνες φιλοξενίας νέων.

@ Στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα εντάσσονται αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με ελάχιστο αριθμό τριών κατοικιών και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα με κατάταξη σε κατηγορία 4 κλειδιά και άνω και ελάχιστη δυναμικότητα 12) κλίνες.

Στις Κατηγορίες Επιλέξιμων Δαπανών δεν είναι επιλέξιμη η αγορά νέου πλοίου ή σκάφους κάθε είδους αναψυχής που είναι μικρότερο των 7 μέτρων.

Επιπλέον, ειδικά και μόνο για επενδυτικά σχέδια σε δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων-λεωφορείων, είναι επιλέξιμη η προμήθεια αυτοκινούμενων οχημάτων αμιγώς ηλεκτρικών με τις εξής προϋποθέσεις, θα πρέπει να είναι καινούργιο, αμεταχείριστο και στην κυριότητα της επιχείρησης, να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους πελάτες της επιχείρησης.

Η τροποποίηση των σχετικών προσκλήσεων περιλαμβάνει επίσης και αλλαγές αναφορικά με τα Δικαιολογητικά Υποβολής, τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις των δικαιούχων κ.ά.

Και για τις δύο δράσεις «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ», η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης ξεκίνησε προχθές Τετάρτη 22/03/2023.

Ενδιάμεσος Φορέας του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» 2021-2027 έχει ορισθεί ο ΕΦΕΠΑΕ και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων.

Προχθές Πέμπτη στα γραφεία της Διαχειριστικής πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο στα γραφεία του φορέα. Τα στελέχη της Διαχειριστικής είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον κ.Σάλκο για την πορεία υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Περιφερειών, να μοιραστούν προβληματισμούς και να συμφωνήσουν στην αξία της επίσπευσης των διαδικασιών προς όφελος των επενδύσεων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement