Connect with us

Ελλάδα

Συγκροτείται 12μελής επιτροπή κτηνιάτρων για το τιγράκι – Στο τραπέζι η μεταφορά του στο εξωτερικό

Published

on

Τη Δευτέρα θα οριστεί 12μελής επιτροπή κτηνιάτρων που θα εξετάσει τα δεδομένα για την υγεία της λευκής τίγρη, η οποία βρέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες παρατημένη κάτω από κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Εξαρχής είχε γίνει γνωστό ότι το τιγράκι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη και τα πλευρά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει και ο υπεύθυνος του Αττικού Ζωολογικού ΠάρκουΖαν Ζακ Λεσουέρ εντοπιζόταν στα πίσω άκρα του. Ωστόσο μετά τη φροντίδα που έλαβε από τους κτηνιάτρους και τους ανθρώπους του πάρκου η κατάστασή του είναι σαφώς βελτιωμένη και φαίνεται να έχει απομακρυνθεί το σενάριο της ευθανασίας.

Η φιλοζωική οργάνωση «Νέμεσις» σε επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο του ΥΠΕΝ, ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί η Επιτροπή των κτηνιάτρων προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη του άγριου ζώου.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν δύο καθηγητές κτηνίατροι του ΑΠΘ, δύο από το τμήμα της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και άλλοι που προτάθηκαν. Δεν αποκλείεται και η μεταφορά του ζώου στο εξωτερικό, σε εξειδικευμένο κέντρο.

Σημειώνεται ότι οι εξετάσεις που έγιναν στο τιγράκι έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες Εθνικές Αρχές, στην ειδική επιστημονική Επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις ΗΠΑ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement