Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Ελλάδα – Λιθουανία 0-0: Έλειψε μόνο το γκολ από την Εθνική

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Εθνική είχε ρυθμό, ένταση και πολλές ευκαιρίες κόντρα στη Λιθουανία, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική κι έμεινε στο 0-0 στην πρεμιέρα της στην «Opap Arena».

Στο πρώτο της παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 22 χρόνια, η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, καθώς έμεινε στο 0-0 σε φιλική αναμέτρηση με τη Λιθουανία μπροστά σε περίπου 15.000 κόσμο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τα πάντα στο ματς εκτός από το γκολ αφού αν και δημιούργησε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, υπήρχε αστοχία στην τελική προσπάθεια.

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς με το Γιβραλτάρ ξεκίνησε η Εθνική κόντρα στη Λιθουανία. Ο Φορτούνης αντί του Πέλκα, ο Ρότα αντί του Μπάλντοκ και ο Παυλίδης αντί του Γιακουμάκη. Ο Βλαχοδήμος ήταν και πάλι κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρότα, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο και Τσιμίκα τετράδα στην άμυνα. Σιώπης, Μάνταλος και Μπακασέτας ήταν στον άξονα, με τριάδα στην επίθεση τους Μασούρα, Φορτούνη και Παυλίδη.

Από την άλλη, η Λιθουανία ξεκίνησε με τους: Ζούμπας, Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκιρντβάινις, Μπενέτα, Ρομανόφσκι, Σλίβκα, Γκινέιτις, Νοβίκονας, Τσέρνιχ, Παουλάουσκας.

Μονότερμα χωρίς ουσία

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ήταν καταιγιστική. Τα νούμερα άλλωστε μιλούν από μόνα τους. 20-0 τελικές, 9-1 κόρνερ και 67-33 κατοχή μπάλας. Οι διεθνείς έβγαζαν ωραίες συνεργασίες επιθετικά, έμπαιναν όποτε ήθελαν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά εκεί πάντα κάτι συνέβαινε και δεν κατάφερναν να σκοράρουν. Παυλίδης και Σιώπης είχαν δύο πολύ καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ στο 32′ ο Ζούμπας με πολύ μεγάλη επέμβαση κράτησε το μηδέν σε σουτ του Μασούρα από τρομερή μπαλιά του Φορτούνη.

Ισορρόπησαν οι Λιθουανοί, τις μεγάλες ευκαιρίες η Εθνική 

Όπως τελείωσε το ημίχρονο έτσι μπήκε και στο δεύτερο η Ελλάδα που είχε δύο πολύ καλές στιγμές με Μπακασέτα και Μάνταλο μέχρι το 55′. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Λιθουανοί άρχισαν να πατούν καλύτερα, έχοντας μάλιστα και δύο καλά σουτ στο 64′ και το 66′, με τον Βλαχοδήμο να σώζει την Εθνική, στη δεύτερη ειδικά ευκαιρία.

Ο Πογέτ άρχισε τις αλλαγές, ρίχνοντας μεταξύ άλλων τον Κωνσταντέλια στο ματς, με τον άσο του ΠΑΟΚ να αποθεώνεται. Η Ελλάδα πάλεψε μέχρι το φινάλε για τη νίκη και στις καθυστερήσεις είχε τεράστια ευκαιρία με σουτ του Γιαννούλη που κόπηκε στη γραμμή από τον Μπαραβίκας.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (22′ λ.τρ. Γιαννούλης), Σιώπης, Μάνταλος, Μπακασέτας (69′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας (81′ Παπανικολάου), Φορτούνης (80′ Λημνιός), Παυλίδης (69′ Γιακουμάκης).

Λιθουανία (Εντγκάρας Γιανκάουσκας): Ζούμπας, Λασίτσκας, Καζουκόλοβας, Γκιρντβάινις (46′ Αρμάλας), Μπενέτα (46′ Μπαραβίκας), Ρομανόφσκι (56′ Σιργκέντας), Σλίβκα (78′ Σίμκους), Γκινέιτις, Νοβίκοβας, Τσέρνιχ (61′ Ούπστας), Παουλάουσκας (46′ Λαουκζέμις).


Ροή ειδήσεων

Advertisement