Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σκρέκας: Ανεξάρτητη Δημόσια Ρυθμιστική Αρχή θα ελέγχει τις χρεώσεις στο νερό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη διαβεβαίωση, ακόμη μια φορά, ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των εκλογών όσο και στο θέμα της παράνομης δόμησης στη Μύκονο και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για το νερό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε κατηγορηματικά ότι «το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Το νερό σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 3 θα παρέχεται από δημόσιους και δημοτικούς φορείς παροχής ύδατος. Για πρώτη φορά σε ελληνικό νόμο προσδιορίσαμε ρητά ποιοι είναι οι φορείς και οι οργανισμοί που θα παρέχουν το πόσιμο και το αρδευτικό νερό στη χώρα».

Σύμφωνα με όσα είπε στις «Συνδέσεις» ο κ. Σκρέκας, αρμόδιοι φορείς για τη διανομή του νερού είναι οι δημόσιες εταιρείες (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ), οι δημοτικές εταιρείες ύδρευσης και οι οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ, ΤΟΕΒ). Δε χωράει καμία αμφιβολία. «Κλείσαμε οποιαδήποτε κερκόπορτα μπορεί να υπάρχει», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement