Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κατάργηση μάσκας στα μέσα μεταφοράς-Τα διδάγματα της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τυπικό τέλος στις μάσκες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπήκε από χθες, έτσι τα μόνα περιοριστικά μέτρα που ακόμα παραμένουν για να… θυμίζουν την πανδημία είναι αυτά που ισχύουν σε δομές υγείας.

Και ενώ απομακρυνόμαστε σταδιακά από τις εποχές των περιορισμών, θα είχε αξία να δούμε κάποια στιγμή εάν και τι ακριβώς έμεινε από την εποχή των περιορισμών και των lockdown.

Γενικά, θα λέγαμε ότι εκείνο που έμεινε είναι ότι οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αντιλήφθηκαν την αξία της μάσκας, την οποία βλέπουμε ότι αρκετοί χρησιμοποιούν ακόμα, είτε για να μην κολλλήσουν, είτε επειδή νοσούν οι ίδιοι και δεν θέλουν να κολλήσουν και άλλους.

Επίσης, μπορεί να αναφερθεί ότι έχει απομείνει «κάτι» από το social distancing, δηλαδή στις ουρές των καταστημάτων και άλλου, βλέπουμε ότι οι πολίτες – κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες – εξακολουθούν να διατηρούν κάποιες αποστάσεις μεταξύ τους και αποφεύγουν τους συνωστισμούς. Οι εποχές των lockdown άφησαν πίσω τους κάποια «κατάλοιπα» που σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμα.

Όχι πολλά, πάντως… Τα περισσότερα από όσα ζήσαμε σε εκείνες τις πρώτες εποχές της πανδημίας, τα αφήσαμε στο παρελθόν. Ίσως και επίτηδες…

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement