Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: 21 Μαΐου οι εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών προέβη πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ανέφερε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως αρχικά είχε δεσμευτεί, προσδιορίζοντας την ημερομηνία της 21ης Μαΐου του 2023.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουλίου, σε χρόνο τέτοιο δηλαδή που να μην συμπέσουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις ή την καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με έναν απολογισμό της τετραετίας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μειώσεις φόρων, την αύξηση κατώτατου μισθού και συντάξεων, τα μέτρα στήριξης κατά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση και κατέληξε σε μία αναφορά στην “οδυνηρή τραυματική εμπειρία των Τεμπών”.

Σχολίασε μάλιστα ότι αυτή η τραγωδία δείχνει ότι “το κράτος μας έχει ακόμη νησίδες αναχρονισμού που αντιστέκονται στη συλλογική πρόοδο και συμπεριφορές που την υπονομεύουν”, προσθέτοντας: “Καθίσταται έτσι μία σαφής προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα”.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε: “Οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες. Και σε πείσμα όσων ήθελαν τα σενάρια, οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας”.

Στην ατζέντα του υπουργικού περιλαμβάνονται τα εξής:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο

β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής

γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού

δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα

ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement