Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τα προεκλογικά διλήμματα του Μαξίμου – Το σχέδιο προς τις κάλπες

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αμιγώς προεκλογικά διλήμματα και περιοδείες ανά τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζει, όπως όλα δείχνουν σε πρώτο πλάνο το στόχο της αυτοδυναμίας, με βασικό στόχο την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Σε θέσεις μάχης ενόψει της κάλπης του Μαϊου μπαίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί θέτοντας καθαρά την προεκλογική ατζέντα και τα διλήμματα με τα οποία πρόκειται να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν απώλειες και να κερδίσει το κρίσιμο ποσοστό που του λείπει για τις δεύτερες κάλπες έτσι, ώστε να μην αγωνία για την αυτοδυναμία.

Χαρακτηριστική εξάλλου ήταν η χθεσινή αναφορά του για «σταθερή κυβέρνηση» και «την ανάγκη να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο τολμηρά, ακόμα πιο αποφασιστικά και να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον».

«Οι Έλληνες έχουν και μνήμη και γνώση. Θα ακυρώσουν τόσο τη βόμβα της ακυβερνησίας όσο και μιας νέας πολιτικής ανωμαλίας. Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι στην πρώτη κάλπη οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και όταν λέω ποιος, εννοώ ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός. Ενώ στη δεύτερη θα κριθεί το πώς θα κυβερνήσει αυτός ο πρωθυπουργός. Τόσο απλά και τόσο καθαρά», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Δήλωσε ότι το κόμμα του είναι η παράταξη που εγγυάται τη σταθερότητα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Την ίδια ώρα οι επιθέσεις προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη εξάλλου δεν είναι διόλου τυχαίες.

Έχουν να κάνουν με εκείνο το κρίσιμο ποσοστό, που αν του λείψει επειδή γυρίζει την πλάτη του στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, να μπορέσει, με τους ψηφοφόρους που θα καταφέρει να πείσει να επιστρέψουν, να έχει εξασφαλίσει την Κυριακή των δεύτερων εκλογών στις 2 Ιουλίου, κατά πάσα πιθανότητα, την εκλογική νίκη.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο θέμα των συνεργασιών μιλώντας για κυβερνήσεις «από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα», ξεκαθαρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι μία ανοιχτή παράταξη η οποία «έχει μπορέσει και έχει ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους. Έχει ενσωματώσει νέες ιδέες. Είναι μια παράταξη εξαιρετικά ευρύχωρη».

Ενδεικτική η αναφορά του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, πως «το μπλε ταιριάζει με το μπλε. Αλλά το μπλε είναι ένα πολύ ευρύχωρο χρώμα».

Παράλληλα στο Μαξίμου, επιθυμούν να επαναφέρουν το δημόσιο διάλογο στα θέματα καθημερινότητας, αφήνοντας πίσω τους το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών.

Ενδεικτική είναι εξάλλου η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού ότι «ο Μάιος είναι κοντά φέρνοντας μια νέα άνοιξη με το διπλό δικό σας μήνυμα. Είναι μήνυμα αναστοχασμού και συλλογικής ανασυγκρότησης μετά την τραγωδία των Τεμπών. Είναι και μήνυμα μάχης για να μείνει η χώρα σε τροχιά ευημερίας. Το φως της νέας Ελλάδος πρέπει να απλωθεί παντού και σε όλους».

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Με ατζέντα που έχει στο επίκεντρο τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους, συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις και τις περιοδείες του πρωθυπουργού αλλά και των κυβερνητικών στελεχών να αναπτυχθεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο για την Στερεά Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 540 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement