Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φωτιά σε Δερβένι Κορινθίας και Μενδενίτσα Φθιώτιδας – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δύο μέτωπα δίνουν από τα ξημερώματα της Τρίτης (28/3) οι πυροσβέστες μάχη με τις φλόγες καθώς στη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, Δευτέρα, στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας ήρθε να προστεθεί φωτιά στο Δερβένι Κορινθίας.

Στο Δερβένι η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ δόθηκε εντολή σε δύο καναντέρ να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει δασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή με τους ανέμους να είναι έντονοι.

Στη Φθιώτιδα δόθηκε μάχη όλη τη νύχτα προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς γύρω από το χωριό Μενδενίτσα αλλά και το χωριό Καραβίδια στην περιοχή του Μώλου.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Απείλησε το χωριό Καραβίδια – ωστόσο όμως έφυγε λίγα μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Μενδενίτσα που περικλείεται από ένα πυκνό πευκοδάσος.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με δεκάδες οχήματα και περισσότερους από 60 πυροσβέστες μαζί με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιμένουν να δίνουν μία μεγάλη μάχη, ενώ έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις ακόμη και από την Θεσσαλία.

Χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Καμένων Βούρλων μαζί με υδροφόρες, βρίσκονται εκεί για να συνδράμουν το έργο τους, ενώ μέχρι που έπεσε σκοτάδι επιχειρούσαν και δύο αεροσκάφη χτυπώντας κεντρικά μέτωπα για να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή σε εναέρια μέσα να επιχειρήσουν και σήμερα, Τρίτη, το πρωί.

Έκκληση από την πυροσβεστική για σήμερα και αύριο

Η πυροσβεστική από την πλευρά της έχει απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες προκειμένου να είναι προσεκτικοί σήμερα και αύριο λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, οι άνεμοι, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, θα είναι δυτικοί και βορειοδυτικοί, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που θα διευκολύνει την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

Έτσι, ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν την καύση κλαδιών, αλλά και οποιαδήποτε άλλη θερμή εργασία στην ύπαιθρο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement