Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατάθεση ειδικευόμενης γιατρού του Καραμανδανειου στη δίκη για την Τζωρτζίνα- Μήνυση Κούγια στους παιδιάτρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την κατάθεση της ειδικευόμενης γιατρού του Καραμανδάνειου, Ράνιας Κελεσίδου, η οποία εξέτασε την 9χρονη Τζωρτζίνα και παρακολουθούσε το παιδί και τις επόμενες ημέρες νοσηλείας του στο Νοσοκομείο, όπου υπέστη την ανακοπή τον Απρίλιο του 2021, συνεχίστηκε χθες η δίκη με κατηγορούμενη την 34χρονη μητέρα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια κίνησης άκρων. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή. Το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι» ανέφερε στην κατάθεσή της η γιατρός.

Όπως είπε η μάρτυρας στο Δικαστήριο, κατά την πρώτη της επίσκεψη το Σάββατο δεν είδε κάτι ιδιαίτερο. Στην επόμενη, ωστόσο, το παιδί είχε σιελόρροια, δύσπνοια ενώ λίγο αργότερα διαπίστωσε πως είχε κορεσμό οξυγόνου 90 και για αυτό έκανε  έναν κύκλο εισπνοών στο παιδί. «Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι εισρόφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ κοιμόταν καλά ήταν ήσυχη» κατέθεσε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μέρος της κατάθεσης της γιατρού στο Δικαστήριο έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Τι σας είπε μητέρα;

Μάρτυρας : Είπε ότι τα χειλάκια της είχαν γίνει πιο μπλε και ότι κουνούσε τα χεράκια και ότι πιο πριν είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.

Πρόεδρος : Πώς ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Μάρτυρας : Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος : Μιλήσατε με το παιδάκι;

Μάρτυρας : Ναι, ήταν συνεργάσιμο.

Πρόεδρος : Πώς ήταν ζωτικά;

Μάρτυρας : Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε πού βρισκόταν.

Πρόεδρος : Στις 10/4 λέτε ότι ειδοποιηθήκατε για σιελόρροια και βήχα…

Μάρτυρας : …Αυτά τα συμπτώματα είναι μη ειδικά. Το παιδί δεν είχε ταχυκαρδία, δεν είχε αρρυθμία, δεν άκουσα ακροαστικά ευρήματα, είχαμε επικοινωνήσει με την κυρία Καρατζά επειδή το είχε δει ημέρες πριν και δεν είχε κάτι.

Αλ. Κούγιας : Δεν έγινε ποτέ συζήτηση των ιατρών για το πώς ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;

Μάρτυρας : Συζήτηση έγινε. Ιατρικού περιεχομένου επιστημονική. Μας προβλημάτισε πώς το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.

Κούγιας : Υπήρξαν και επεισόδια που διαπίστωσαν οι γιατροί ή μόνο η μητέρα διηγούνταν;

Μάρτυρας : Εγώ αυτό που θυμάμαι και είχα γράψει στο χαρτί είναι ότι η μητέρα το είχε διηγηθεί.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια και για τις διαφορές σε όσα καταθέτουν οι ιατροί του Καραμανδάνειου και η παιδοκαρδιολόγος του νοσοκομείου του Ρίου, Αγγελική Καρατζά.

Αλ. Κούγιας : Το επιχείρημα που λέτε όλοι οι ιατροί του Καραμανδάνειου ότι επικοινωνήσατε με την κυρία Καρατζά σε τι οφείλεται;

Μάρτυρας : Το γιατί το διαψεύδει η κυρία Καρατζά εγώ δεν το γνωρίζω. Εμένα αυτό μου ανέφεραν.

Αλ. Κούγιας : Ποιος επικοινώνησε;

Μάρτυρας : Δεν γνωρίζω.

Αλ. Κούγιας : Έχετε στοιχείο ότι λέει ψέματα;

Μάρτυρας : Όχι.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης της 34χρονης κατηγορουμένης να κληθεί να καταθέσει η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά και να αναγνωστεί η κατάθεση της κρίνοντας πως έχει άμεση σχέση με την ουσία της υπόθεσης.

Όπως είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας υποβάλλοντας το αίτημα, η κ.Καρατζά στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, διέψευσε τους γιατρούς του Καραμανδάνειου περί επικοινωνίας μαζί της πριν η 9χρονη Τζωρτζίνα πάθει το επεισόδιο, που την άφησε παραπληγική.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κλητευθεί η κ. Καρατζά αναφέροντας μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτηση της στη δίκη: «Έχει προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι γιατροί καταθέτουν ότι επικοινώνησαν μαζί της. Υπάρχει λόγος κλήτευσης της, λοιπόν, για να καταθέσει». Ωστόσο, πρότεινε να επιφυλαχτεί το Δικαστήριο σχετικά με το αίτημα ανάγνωσης του εγγράφου της κατάθεσής της, που ανήκει σε άλλη δικογραφία και αφορά τα αλλά παιδιά, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να αναγνωσθεί στο παρόν δικονομικό στάδιο».

ΜΗΝΥΣΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ

Η κατηγορούμενη μητέρα, δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, ανακοίνωσε χθες ότι υποβάλλει μήνυση στους παιδιάτρους του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου για την ανακοπή που υπέστη το 9χρονο κοριτσάκι και την οδήγησε σε τετραπληγία. Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι θα πρέπει να ερευνηθούν οι γιατροί του Καραμανδάνειου για σωματική βλάβη εξ αμέλειας από υπόχρεο αλλά και για τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement