Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τάκης Παπαδόπουλος: Τιμώντας τους ήρωες…

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης Τάκης Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του σημείωσε:

Οι «Αετοί του Μοριά» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων Πατρών σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννιάδες» πραγματοποίησαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Στα χνάρια του 1821 – «Αφανείς Ήρωες» – Γιαννιάς» την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 202 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με αρωγούς – υποστηρικτές τις Ενορίες των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Μύλων Πατρών, της Αγίας Παρασκευής – Αγίου Αθανασίου και το Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Γεωργία Νικολοπούλου, εκπαιδευτικός στο 20ο Γυμνάσιο Πατρών και μέλος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννιάδες» σε μία μεστή περιεχομένου και ουσίας ομιλία για τον Καπετάνιο Οπλαρχηγό Γιαννιά.
Η κ. Νικολοπούλου μίλησε με τρόπο γλαφυρό για τη ζωή του αγωνιστή Γιαννιά στο χωριό που γεννήθηκε (Δροσιά Τριταίας), για τη δράση του σε όλη την Πελοπόννησο και για τη δημοτικότητα του ήρωα στον λαό όπως φαίνεται μέσα στα εκφραστικά δημοτικά τραγούδια μας.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πολύ όμορφη εκδήλωση.
(Οι φωτογραφίες είναι της Φαύστα Φραντζή).

Τάκης Παπαδόπουλος: Τιμώντας τους ήρωες...

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement