Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΚΑΜ ΚΑΙ ΟΠΚΕ ΠΑΤΡΑΣ: Συνέλαβαν τον διαβόητο ληστή των «αδελφών Ντάλτον»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδικευόμενος σε ληστείες τραπεζών και χρηματαποστολών είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε χθες, Τετάρτη 29/03/2023, τα χαράματα στην Ηλεία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηλιδας, με την συνδρομή τεσσάρων ομάδων ΕΚΑΜ από Αθήνα και ισάριθμων ΟΠΚΕ από Αχαΐα και Ηλεία.

Εγινε τεράστια επιχείρηση, γεγονός που φανερώνει και τον βαθμό της σπουδαιότητάς της, αφού οι ληστές ήταν έτοιμοι να «χτυπήσουν» – πιθανότατα – την χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ Πύργου.

Ο 53χρονος «εγκέφαλος» ΧΛ., με μακρά διαδρομή στην παρανομία, έχει καταδικασθεί για ληστείες άλλων χρηματαποστολών, ενώ έχει ανταλλάξει και πυροβολισμούς με αστυνομικούς, για ν’ αποφύγει την καταδίωξή του, στην Καλαμάτα και στην Ηλιούπολη.

Ο εν λόγω αδίστακτος συνελήφθη, κυριολεκτικά… κοιμώμενος, σε δωμάτιο στα Καβάσιλα της Ηλείας (το οποίο είχε νοικιάσει πριν μία εβδομάδα) με φίλη του και αιφνιδιάστηκαν πριν προλάβουν ν’ αντιδράσουν.

Το ίδιο, ταυτόχρονα, και δύο Αλβανοί – συνεργοί του, που επίσης συνελήφθησαν στα Δουνέικα, εκεί που όπως φαίνεται κατάστρωναν το σχέδιό τους.

Ο 53χρονος κατάγεται από την περιοχή της Αμαλιάδας και ξέρει όλα τα κατατόπια. Εχει άλλα 4 αδέλφια, από τα οποία τα 3 έχουν συμμετάσχει σε παράνομες δράσεις και η ΕΛΑΣ τούς έχει χαρακτηρίσει ως τους πιο επικίνδυνους «αδελφούς Ντάλτον» του ελληνικού εγκλήματος. Την περασμένη 15ετία σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος της συμμορίας (που είχε κι άλλα μέλη) για αρκετές ληστείες.

Ειδικότερα, στην περιοχή μας είναι καταγεγραμμένες τέτοιες στην Πάτρα όπου είχαν αρπάξει 493.000 ευρώ από τράπεζα το 2011, στην Κυλλήνη, στο Αγρίνιο, στην Πρέβεζα, στην Καλαμάτα κ.ά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement