Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Δεν φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» τρομοκρατίας στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Δε φαίνεται να υπάρχει «εγκέφαλος» στην Ελλάδα, ούτε συμμετοχή Ελλήνων στο τρομοκρατικό δίκτυο που επιχειρούσαν να στήσουν οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες στη χώρα μας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Χαιρέτισε την καλή συνεργασία της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και το συστηματικό τρόπο με τον οποίο έγιναν οι έρευνες ταυτόχρονα σε ΑθήναΖάκυνθο και Σπάρτη.

Σχετικά με τα κίνητρα των δύο συλληφθέντων, τόνισε πως ήταν αποκλειστικά οικονομικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι πέραν των δύο Πακιστανών που έχουν συλληφθεί, έχουν ελεγχθεί και άλλα άτομα, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή τους.

Στο ερώτημα εάν αναμένονται και νέες συλλήψεις σχετικά με την υπόθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει, αλλά ούτε και να προκαταβάλει μια τέτοια εξέλιξη.

«Για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ»

Κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κάνει λόγο για «τρομοκρατική οπερέτα», «τρύπες» και κενά στην υπόθεση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε πως είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο να παίζουν κάποιοι με την Εθνική Ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα της χώρας «για μια χούφτα ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι η υπόθεση είναι πολύ σημαντικοί, πως οι κατηγορούμενοι είχαν στόχο συγκεκριμένα σημεία εβραϊκού ισραηλινού ενδιαφέροντος και γι’ αυτό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement