Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Καταγγελία για bullying: Της είπαν να κάνει «βίζιτα» για να πληρώσει τα γυαλιά που της έσπασαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Μετά την υπόθεση βίαιου bullying σε βάρος 14χρονης μαθήτριας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, έγινε μια καταγγελία που αφορά σε μαθητές γυμνασίου.

Η κ. Ελένη, μιλώντας στο Mega κατήγγειλε bullying σε βάρος της κόρης της χωρίς να αποκαλύψει το γυμνάσιο ή την περιοχή, καθώς η ανήλικη συνεχίζει να φοιτά στο ίδιο σχολείο.

«Το παιδί μου συνεχίζει να πηγαίνει στο ίδιο γυμνάσιο και φοβάμαι μην στοχοποιηθεί. Πριν 1,5 μήνα γυρνώντας από την δουλειά, με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο κλαίγοντας και φώναζε. Της είπα να ηρεμήσει κα να μου πει τι συνέβη. Μου είπε πως της πήραν τα γυαλιά, τα πέταγαν το ένα στο άλλο με αποτέλεσμα να τα φτύσουν και να τα σπάσουν. Της είπα να πάει στο σπίτι να ηρεμήσει και εγώ θα επικοινωνούσα με το σχολείο», ανέφερε η κ. Ελένη.

Εξήγησε στη συνέχεια πως όταν τηλεφώνησε στο σχολείο δεν είχαν ιδέα για το περιστατικό, ενώ όταν γύρισε το παιδί στο σπίτι ξέσπασε σε κλάματα.

«Ήρθε το παιδί στο σπίτι, έκλαιγα και την καθησύχασα. Της ζήτησα να μου δώσει τα ονόματα των παιδιών. Μου είπε τα ονόματα και πήγα στο σχολείο. Εννοείται ότι το ένα παιδί τα έριχνε στο άλλο. Αυτά τα γυαλιά τα είχε πάρει ο πατέρας της και τα είχε πληρώσει 40 ευρώ. Δεν είναι το ποσό, δεν θα έδινα σημασία για το ποσό απλά δε μου άρεσε ο τρόπος και αυτό που έγινε», τόνισε.

Σύμφωνα με τη μητέρα, η εκπαιδευτικός ζήτησε από τα παιδιά που εμπλέκονταν να ενημερώσουν τους γονείς τους και να φέρουν χρήματα για να αντικατασταθούν τα γυαλιά του κοριτσιού. Ένας εξ αυτών πάντως, είπε στο κορίτσι «από εμένα δεν θα δεις λεφτά, αν θέλεις να πάρεις τα λεφτά, έχω κάτι φίλους να σε στείλω να πας να κάνεις βίζιτα».

«Το παιδί αυτό είναι γύρω στα 15 σαν την κόρη μου, είναι παιδιά γυμνασίου. Όταν μου το είπε αυτό, ξαναπήρα τηλέφωνο στο σχολείο φωνάζοντας και τους είπα να φωνάξουν και τους γονείς των παιδιών. Ξαναπήγα στο σχολείο, οι γονείς άφαντοι. Τα παιδιά μου είπε η καθηγήτρια ότι είναι δύσκολα και ότι κάθε μέρα είναι στο γραφείο της. Ξέρω φατσικά τα παιδιά, δεν έχω δει τους γονείς τους», σημείωσε η κ. Ελένη.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement