Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άραξος: Το κενό των Ρώσων θα καλυφθεί από το Ισραήλ και τους Ιταλούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Από το Ισραήλ κατά πρώτο λόγο και ύστερα από την Ιταλία, έρχεται η κάλυψη του κενού που έχει δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο του Αράξου, μετά από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την απουσία της Ρώσικης αγοράς από τη Δυτική Ελλάδα τις τελευταίες καλοκαιρινές σεζόν.

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι θα λείψουν και φέτος από τον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας εξαιτίας του πολέμου, δημιουργώντας ένα κενό σημαντικό αφού μαζί με τους Ουκρανούς κάλυπταν το 24% των ξένων επισκεπτών που έρχονταν στα μέρη μας.

Το κενό αυτό θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το φετινό καλοκαίρι μέσω του Ισραήλ. Το αεροδρόμιο του Αράξου από τις αρχές Μαΐου θα πραγματοποιεί δύο τακτικές πτήσεις κάθε εβδομάδα από το Ισραήλ, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, με 186 επιβάτες η κάθε μια.

Οι πτήσεις αυτές από τις αρχές Αυγούστου που η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί θα γίνουν τρείς ή και τέσσερις την εβδομάδα. Όσον αφορά την Ιταλία ο Άραξος την φετινή καλοκαιρινή σεζόν θα έχει σύνδεση με την πόλη του Μπέργκαμο (κάθε Παρασκευή), φέρνοντας έτσι τουρίστες και από αυτή την αγορά, με την οποία είχε μέχρι τώρα ελάχιστες σχέσεις.

Η προσπάθεια έτσι για τη σύνδεση του Αράξου με ξένες τουριστικές αγορές για να καλυφθεί το κενό που άφησαν οι Ρωσόφωνες χώρες, φαίνεται ότι θα αποδώσει καρπούς, ενώ γίνονται προσπάθειες για σταθερές πτήσεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και με τη Γαλλία.

Πάντως, με το Ισραήλ, την Ιταλία, την πάντα σταθερή Γερμανία (θα υπάρχει σύνδεση με όλες σχεδόν τις μεγάλες γερμανικές πόλεις), την Πολωνία (θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση, ενώ από εκεί θα έρθουν και αρκετοί Ουκρανοί), την Ρουμανία (μια νέα ακόμα αγορά), αλλά και την άνοδο όλων των υπολοίπων αγορών της Κεντρικής Ευρώπης και των χωρών της Βαλτικής (Τσεχία, Αυστρία, Σλοβακία κτλ), ο Άραξος ευελπιστεί το φετινό καλοκαίρι σε μία απογείωση του εισερχόμενου τουρισμού.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement