Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε τράπεζα – Τρεις Κολομβιανοί «ξάφρισαν» τις θυρίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η διαβόητη συμμορία που χτυπά τράπεζες σε Αμερική, Καναδά, Σουηδία, Φινλανδία και αδειάζει θυρίδες κρύβεται πίσω από τη μεγάλη αρπαγή που έγινε στις 8 του περασμένου Ιουλίου, από πέντε θυρίδες σε τράπεζα της Νέας Σμύρνης.

Οι αστυνομικοί του Διαρρηκτών, που δούλευαν επί οκτώ και πλέον μήνες την υπόθεση, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους τρεις Κολομβιανούς ως τους δράστες της μεγάλης αρπαγής και να διαπιστώσουν πως αποτελούν μέλη Διεθνικού Εγκληματικού Κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στις διαρρήξεις τραπεζικών θυρίδων.

Οι τρεις Κολομβιανοί, που είναι ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, προέκυψε ότι εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές ημέρες πριν το χτύπημα, από τη Σερβία, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους. Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευσή του για περαιτέρω προσεκτική παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες. Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς στην Ισπανία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τόσο εθνικά όσο και διεθνή.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ροή ειδήσεων

Advertisement