Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Οι τρομοκράτες της συναγωγής: Θα έβαζαν βόμβα στο κέντρο της Αθήνας και στη Ζάκυνθο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερα ακόμα τρομοκρατικά χτυπήματα, ιδιαίτερα αιματηρά, με ισχυρό συμβολισμό και ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα σχεδίαζαν οι δύο Πακιστανοί που στρατολογήθηκαν από τον ομοεθνή τους σύνδεσμο των παραστρατιωτικών οργανώσεων με έδρα την Τεχεράνη. Με μοναδικό κριτήριο τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό νεκρών και τραυματιών, έτσι ώστε το λουτρό αίματος να παίξει δυνατά στα ΜΜΕ όλου του κόσμου, οι πληρωμένοι τρομοκράτες, εκτός από την επίθεση στη συναγωγή-εστιατόριο στου Ψυρρή, σχεδίαζαν την τοποθέτηση βόμβας στο κέντρο της Αθήνας, τυφλή επίθεση σε βάρος τυχαίου αυτοκινήτου σε νησί, όπως επίσης και τις δολοφονίες ενός άνδρα με μούσι και ενός επιχειρηματία για τον οποίο είχαν τραβήξει και βίντεο με τις μετακινήσεις του.

Οπως αποκαλύπτεται από το διαβιβαστικό που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», ο 27χρονος αρχηγός του ελληνικού βραχίονα και κάτοικος Ζακύνθου Irtaza Haider, ο 29χρονος ομοεθνής του από τη Σπάρτη Hussain Abid, υπό τις εντολές του 30χρονου Πακιστανού καταζητούμενου που ζει στην Τεχεράνη, Sayed Fakhar Abbas, «ενεργώντας από κοινού με έτερους δράστες που επίσης φέρονται να διαμένουν στο εξωτερικό και τα στοιχεία των οποίων δεν κατέστη εφικτό να εξακριβωθούν, δίνοντας αλλά και λαμβάνοντας εντολές, διεύθυνε και τους συλληφθέντες ευρισκόμενους στην Ελλάδα με σκοπό:

  1. Την πρόκληση έκρηξης, με ανθρωποκτόνο δόλο, στην ορθόδοξη εβραϊκή συναγωγή “Chabad of Athens” επί της οδού Αισώπου 10 στην Αθήνα, με τη χρήση εκρηκτικών ή ανάφλεξη φιάλης υγραερίου, ως και την ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.
  2. Την τοποθέτηση σακιδίου εκρηκτικών σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων του έτους 2022, με ανθρωποκτόνο πρόθεση και επιδίωξη πρόκλησης του μέγιστου δυνατού αριθμού θανάτων.
  3. Τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ζωής ή ιδιοκτησίας σε βάρος ημεδαπών που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή του Ισραήλ.
  4. Την ανθρωποκτονία τουλάχιστον δύο ατόμων σε περιοχή της νησιωτικής Ελλάδας χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί κατά την προανάκριση η ακριβής τοποθεσία».

 

Οι αποκαλύψεις για το μπαράζ επιθέσεων προέκυψαν από τα ευρήματα στα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων, καθώς εντοπίστηκαν εκατοντάδες συνομιλίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο που ξεσκέπασαν τα σκοτεινά σχέδιά τους. Μάλιστα, όπως καταγράφεται στο πόρισμα της Αντιτρομοκρατικής, «προβαίνουν ταυτόχρονα σε εκτέλεση ενεργειών που αφορούν διαφορετικές τρομοκρατικές επιθέσεις, τις οποίες εναλλάσσουν / επιλέγουν ανάλογα με τις επικρατούσες κατά περίπτωση πραγματικές συνθήκες αλλά και τις υφιστάμενες κατά την ίδια περίοδο δυνατότητες της οργάνωσης.

Συνακόλουθα, η μη διάπραξη στην Ελλάδα από την οργάνωση οποιουδήποτε από τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα οφείλεται κάθε φορά σε λόγους ανεξάρτητους της θέλησης των μελών της (εξωτερικά εμπόδια, μη ύπαρξη συγκεκριμένων υλικών σε δεδομένη χρονική στιγμή κ.λπ.), η δε βούληση των μελών εξακολουθεί να μένει προσηλωμένη στην τέλεση τρομοκρατικής ενέργειας. Σημειώνεται πως έως και τη 12η Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τον αρχικό εντοπισμό του 27χρονου Irtaza Haider από την Αντιτρομοκρατική, υφίστανται αδιάκοπες επικοινωνίες μεταξύ των κατηγορουμένων που αφορούν τη διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων».

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική και τους συνδέσμους της ισραηλινής Μοσάντ, έχουν στα χέρια τους οκτώ ακόμη Πακιστανούς, που όλοι τους είχαν στενές επαφές με τους δύο συλληφθέντες, ζούσαν παράνομα στη χώρα μας και ερευνάται αν αποτελούν μέλη του πυρήνα της Αθήνας, υπό τον πλήρη έλεγχο ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Οι συνομιλίες

Οταν το περασμένο φθινόπωρο η ΕΥΠ ξεκίνησε τις έρευνες για ομάδα Πακιστανών μεταναστών που στρατολογήθηκαν από έναν καταζητούμενο ομοεθνή τους που ζει στο Ιράν, ξεκίνησε ένα σάρωμα παρακολουθήσεων και αναλύσεων που όταν ολοκληρώθηκε το παζλ έδειξε πόσο υψηλός ήταν ο κίνδυνος η Ελλάδα να μετατραπεί τους επόμενους μήνες σε πεδίο αιματηρών επιθέσεων με θύματα δεκάδες αθώους από πληρωμένους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο διαβιβαστικό που συνέταξε η Αντιτρομοκρατική: «Στις 2 Νοεμβρίου ο Sayed Fakhar Abbas από την Τεχεράνη δίνει εντολή στον Irtaza Haider στη Ζάκυνθο, αρχικά να του στείλει φωτογραφίες ή βίντεο με τα όπλα και εν συνεχεία να ολοκληρώσει τη δουλειά που ανέλαβε με τη βάρκα και τα τουφέκια προκειμένου να πληρωθούν. Επιπλέον του στέλνει πλήθος φωτογραφιών από την ορθόδοξη εβραϊκή συναγωγή “Chabad of Athens”, από το εστιατόριο που στεγάζεται εντός αυτής και τον εξωτερικό χώρο πλησίον της, ζητώντας να ενεργοποιήσει άμεσα κάποιον ώστε να βγάλει βίντεο και φωτογραφίες. Κατόπιν αυτής της υπόδειξης ο 27χρονος την ίδια ημέρα προωθεί φωτογραφίες».

 

 

 

 

Μία εβδομάδα αργότερα -και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου- ο Abbas κάνει αναφορά στις αμοιβές που θα λάβουν από τις δουλειές που θα πραγματοποιήσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ λέω αν γίνει μέχρι 2-3 άτομα, αν αυτοί βρουν αλλού 5-6 άτομα, το μεγαλώνουν το νούμερο, εγώ μπορώ να σας διπλασιάσω το ποσό. Οσο θα μεγαλώνουν τα νούμερα, άλλο τόσο θα μεγαλώνουν και τα λεφτά. Αν φτάσουν μέχρι 5-6 άτομα, μέχρι και 20.000.000 ρουπίες, δεν υπάρχει ούτε δυσκολία ούτε στεναχώρια. Οσο μεγαλύτερη δουλειά θα κάνουμε τόσο περισσότερα θα πάρω και θα τους δώσω».

Από τις 14 μέχρι τις 23 Νοεμβρίου ο Sayed Fakhar Abbas επανέρχεται επανειλημμένα απαιτώντας από τον Irtaza Haider να βγάλει φωτογραφίες με τα όπλα, αλλά και να στείλει φωτογραφίες και βίντεο από τη συναγωγή με τη βοήθεια του συνεργάτη του, με τον 27χρονο να τον καθησυχάζει λέγοντάς του ότι έχει αναθέσει τη δουλειά σε δικό του άτομο.

Η πρώτη αναφορά για σχεδιασμό νέας τρομοκρατικής επίθεσης γίνεται λίγες ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, στις 24 Νοεμβρίου, ο Sayed Fakhar Abbas ζητά φωτογραφίες με τα όπλα και ο Irtaza Haider του στέλνει μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Hussain Abid να κρατά μια κυνηγετική καραμπίνα και δίπλα του ένας άνδρας να κρατά πτηνά.

Οι δυο τους προχωρούν σε σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας προτείνοντας την πραγματοποίηση της επίθεσης τοποθετώντας σακίδιο με εκρηκτικά σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου, τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατό περισσότερα θύματα. «Ερχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, θα μπορούσαμε να βρούμε πολύ κόσμο μαζεμένο στο ίδιο σημείο, δηλαδή θα μπορούσαμε να τα βάζαμε σε ένα σακίδιο και να τα αφήναμε σε ένα σημείο και εκεί θα είχε τιναχτεί πολύς κόσμος. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω και εδώ στο νησί, θα μπορούσα να το κάνω και στην Αθήνα αν είχαμε τα πράγματα αυτά που έλεγες», αναφέρει ο 27χρονος και ζητά από τον Abbas να τον προμηθεύσει με εκρηκτικά, με τον τελευταίο να αποκρίνεται πως αυτό είναι ανέφικτο και αντιπροτείνει τη χρήση όπλων.

Επισημαίνει δε, ότι έχει ήδη ενημερώσει τα έτερα άγνωστα μέλη ότι έχουν στην κατοχή τους τα όπλα και δεν μπορεί πλέον να το αναιρέσει λέγοντας «αυτό που λες, για τα πράγματα αυτά να τα τακτοποιήσουμε, είναι πολύ δύσκολο. Αν ήταν να φτάσουν αυτά, τότε πιο εύκολο θα ήταν τα όπλα… Εγώ τους έχω μιλήσει ότι έχουμε όπλα και βάρκα και είχαν πειστεί και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό τώρα».

Ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι παράλληλα οι δύο συλληφθέντες δούλευαν και ένα άλλο πλάνο, προχωρώντας μάλιστα αρκετά, εντοπίζοντας και τον άνθρωπο που θα το εκτελούσε. Συγκεκριμένα αναφέρεται στη δικογραφία:

«Ο 27χρονος αναφέρει πως έχει προσεγγίσει έναν Αλβανό για να τελέσει ανθρωποκτονία, αλλά η συμφωνία δεν έκλεισε επειδή ο δεύτερος είπε ότι τα χρήματα ήταν λίγα και πως θα το έφερε βαρέως στη συνείδησή του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “ήταν ένας Αλβανός που ήταν μάγκας και μίλησα μαζί του και είπα ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος και να τον καθαρίσεις και του είπα για αυτόν με το μούσι στο ρεστοράν. Ο Αλβανός είπε ότι πρώτα είναι λίγα τα χρήματα και δεύτερο “πώς θα κοιμηθώ εγώ το βράδυ; Δεν μπορώ να τον σκοτώσω, αν είναι μόνο να τον μαχαιρώσω, ναι, γιατί αν το κάνουμε αυτό δεν τη γλιτώνουμε μετά”».

Στα τέλη Νοεμβρίου, η ομάδα των Πακιστανών είχε προχωρήσει και στον σχεδιασμό μιας τρίτης επίθεσης, ιδιαίτερα αιματηρής και προκλητικά βίαιης και τυφλής. Μάλιστα, η ενέργεια θα γινόταν μετά τη συγκομιδή των ελιών: «Ο 27χρονος Irtaza Haider προτείνει στον Sayed Fakhar Abbas ως εναλλακτική λύση για την τέλεση ανθρωποκτονίας τη μετάβαση του ίδιου με τον Hussain Abid σε νησί που δεν το κατονομάζει στη συνομιλία και στο οποίο κατοικεί φίλος του που κατέχει όπλα και πιστόλια. Εκεί, θα μπορούσαν να διαπράξουν ανθρωποκτονίες σταματώντας κάποιο αμάξι στον δρόμο και σκοτώνοντας 2-3 άτομα, τραβώντας σχετικό βίντεο ως αποδεικτικό υλικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Aκου, έχω ένα φιλαράκι σε ένα νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει ότι μόλις τελειώσουν με τις ελιές, να σταματήσουμε κάποιο αμάξι, να είμαστε 2-3 άτομα, να καθαρίσουμε 2-3 άτομα και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει “να είμαστε οι δυο μας”. Ωστόσο, τονίζει ότι κάτι τέτοιο απαιτεί προεργασία περίπου 10 ημερών ώστε να κατοπτεύσουν σωστά το σημείο για τυχόν μπλόκα αστυνομικών. Επιπλέον, ζητά από τον Abbas χρήματα για να προχωρήσουν τις προετοιμασίες. Ο Sayed Fakhar Abbas εγκρίνει την πρόταση θέτοντας, όμως, χρονικό όριο στον 27χρονο και τον 29χρονο που θα είναι μαζί γι’ αυτή τη δουλειά, ζητώντας παράλληλα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στο Πακιστάν ώστε να καταθέσει τα χρήματα. Τον ενημερώνει πως για κάθε νεκρό η αμοιβή είναι 5 εκατ. ρουπίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Γι’ αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δύο, είτε τρία-τέσσερα, πες τους ανοικτά και καθαρά, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι 5 εκατ. ρουπίες. Είτε κάνεις 1-2-3 κ.λπ., να μοιράσεις το ποσό ανά άτομο και έτσι θα πάρεις τα λεφτά”».

Παράλληλα, όμως, συνέχισαν να ασχολούνται με το τρομοκρατικό χτύπημα στο εστιατόριο της οδού Αισώπου στου Ψυρρή, με μια σειρά ενεργειών που αποκαλύπτονται βήμα-βήμα μέσα από τη δικογραφία. Συγκεκριμένα: «Στις 5 Δεκεμβρίου, ο Abbas ζητά φωτογραφίες της ομάδας με τον Irtaza Haider να προωθεί φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ίδιο και φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Hussein. Στις 4 Ιανουαρίου, ο Abbas αποστέλλει στον Haider την ακριβή θέση της ορθόδοξης εβραϊκής συναγωγής δίνοντας οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να ληφθεί βίντεο από τον εσωτερικό χώρο.

Στη συνέχεια, ο 27χρονος στέλνει κάποια βίντεο έξω από μαγαζί που βρίσκεται πλησίον της συναγωγής, αναφέροντας “σου έχω στείλει πολλά βίντεο και έχουν έρθει σε αυτόν τον δρόμο που είναι πολλά μαγαζιά, πολλοί τουρίστες από Ευρώπη, από Ιταλία, από Γερμανία και από διάφορες χώρες”, με τον Abbas να ικανοποιείται από το αποτέλεσμα και τον Haider να απαντά: “Ωραία, πολύ ωραία. Εδώ είναι πολύ αυστηρά τα πράγματα επειδή εδώ τους προστατεύουν πολλοί. Είναι οι ίδιοι που σου έλεγα, αυτοί που χρειάζονται αυτό το βίντεο θα καταλάβουν ποιοι είναι. Είναι στο κέντρο”.

Στις 9 και στις 12 Ιανουαρίου, οι δύο κατηγορούμενοι συνομιλούν για τη δράση της ομάδας και επικεντρώνονται στο επικείμενο χτύπημα στο εστιατόριο. Ο Abbas φέρεται να δέχεται πιέσεις από άγνωστα άτομα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση λέγοντας: “Αυτοί με απειλούν πάρα πολύ. Και αν δεν βρεθεί λύση, θα γίνει μεγάλο κακό”. Ο Haider τον καθησυχάζει στέλνοντας διάφορα μηνύματα, όπως “εγώ για να κάνω πίσω είναι πολύ δύσκολο”, “Δεν μπορώ να φύγω. Χρειάζομαι εκρηκτικά πράγματα”, “Σε αυτό το εστιατόριο, θα το κάνω εγώ”, “Τώρα θα κάνω μεγάλη δουλειά”.

Επίσης, ζητά από τον 30χρονο στην Τεχεράνη να τον προμηθεύσει με αυτά που χρειάζεται για να κάνει την επίθεση με αυτόν να αντιπροτείνει εναλλακτικούς τρόπους για να γίνει το χτύπημα, όπως “στο εστιατόριο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλα υγραερίου”, ή “πηγαίνετε 2-3 άτομα και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε σωστή ευκαιρία”. Ο Abbas κάνει εκ νέου αναφορά σε άγνωστα, μη εξακριβωμένα μέλη της οργάνωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Δεν είναι έτσι, σήμερα είχα πάει σε αυτούς.”, “Μου έδειξαν το βίντεο και για άλλες δουλειές”, “Εγώ προσπάθησα πολύ, περίπου δύο ώρες μου δείχνανε το βίντεο”. “Μέχρι να λυθεί το θέμα δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν λεφτά”. Ο Haider δείχνει αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την τρομοκρατική επίθεση, καθώς σε μήνυμα αναφέρει: “Θέλω να πάρω αρκετά χρήματα, να είναι η εκκλησία ή κάποιο κεντρικό σημείο για να πάνε πάνω από 40-50 άτομα”».

Η «άλλη λύση»

Σε εκείνη τη συνομιλία που έχουν μέσω WhatsApp, ο 30χρονος από την Τεχεράνη επιμένει να γίνει κάτι άμεσα με τον Haider να αναφέρει «πρέπει να στοχοποιήσουμε ένα άλλο άτομο. Δεν μπορώ να βρω αυτό το άτομο. Είναι καινούργια οργάνωση και θέλω χρόνο από σένα», «Να με βοηθήσεις έστω και λίγο γιατί δεν μπορώ να κάνω πίσω σου λέω», «Να βρεις άλλη λύση, εκτός από το να εκβιάζεις και να εκφοβίζεις άλλους». Ο Abbas επιμένει και στέλνει τα εξής μηνύματα «ό,τι μπορείς κάνε το σύντομα γιατί δεν θα μου δοθεί πολύς χρόνος», «Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην έχουν αυτοί περιθώριο να παραπονεθούν. Το καταλαβαίνεις;».

«Ο,τι πληγή υπάρχει να φαίνεται φανερά στο βίντεο. Το αίμα να είναι αληθινό, φαίνεται στο βίντεο αν είναι αληθινό ή ψεύτικο». Ο Haider τον καθησυχάζει λέγοντας πως «θα γίνει, σου το υπόσχομαι και από κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο», με τον Abbas να του απαντά: «Μόλις βρεις την ευκαιρία βάλε φωτιά στο εστιατόριο, πάρε τον Hussain μαζί ή οργάνωσε κάτι άλλο και να το κάνεις έτσι ώστε να φανεί σαν απλό ατύχημα».

Ωστόσο μέσα από τα μηνύματα που κατάφεραν να ανασύρουν οι αστυνομικοί αποκαλύπτεται ότι υπάρχει στα σκαριά και άλλο χτύπημα, αυτή τη φορά με ανθρώπινο στόχο. Σε συνομιλία, αναφέρονται σε ένα τρίτο πρόσωπο για το οποίο ο Haider αναφέρει: «Αυτός που θα κάνουμε στόχο, έρχεται τρεις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Είναι επιχειρηματίας. Οταν θα είναι στα χέρια μου, ο άνθρωπος ζωντανός δεν θα φύγει», με τον Abbas να ζητάει λεπτομέρειες λέγοντας «μπορώ να έχω μια φωτογραφία από αυτό τον άνθρωπο; Αν είναι επιχειρηματίας μπορείς να γκουγκλάρεις την εταιρεία ή να τον βρεις στο Facebook; Θα υπάρχουν λεπτομέρειες».

Στις 29 Ιανουαρίου και στις 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται συνομιλίες που στοχοποιούν συγκεκριμένο άτομο. Ο Haider στέλνει φωτογραφία που τον απεικονίζει, ο Abbas επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για το άτομο αυτό και το οικογενειακό του περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που θα του δώσει πρέπει να είναι σωστά λέγοντας: «Γιατί άμα τον δείξουν στην τηλεόραση με άλλο όνομα, τότε θα έχουμε εμείς πρόβλημα».

Παράλληλα, απαιτεί να γίνουν άμεσα και άλλες ενέργειες όπως να ληφθούν φωτογραφίες και βίντεο του ατόμου και του αυτοκινήτου αναφέροντας ενδεικτικά: «Να τραβήξεις κανένα τέτοιο βίντεο να φαίνεται μέσα ότι τον παρακολουθούμε. Να φαίνεται η πινακίδα του αυτοκινήτου και το άτομο αυτό καθαρά». Ο Haider ανταποκρίνεται σε αυτό στέλνοντας φωτογραφίες και βίντεο.

Συλλήψεις και έρευνες

Μέσα από τη δικογραφία αποκαλύπτεται ότι οι δύο Πακιστανοί στην πραγματικότητα ζούσαν μια διπλή ζωή. Από τη μια εργάτες γης, από την άλλη πληρωμένοι τρομοκράτες που ήθελαν να αιματοκυλήσουν τη χώρα μας για να πάρουν λεφτά και να ανοίξουν ξενοδοχεία και εστιατόρια στο Πακιστάν. «Ο Irtaza Haider κατά τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας επέδειξε σε αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής, ως έγγραφο ταυτοποίησής του, καταφανώς πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής, φέρουσα διαφορετικά στοιχεία από τα δικά του, στην οποία όμως υπήρχε συραμμένη η δική του φωτογραφία», αναφέρουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, θέλοντας να επισημάνουν ότι ο αρχηγός του ελληνικού βραχίονα και στρατολόγος είχε βρει τις άκρες να φτιάχνει ακόμη και πλαστά έγγραφα.

Μάλιστα, ακόμη και όταν προσήχθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα, ο 27χρονος κατάλαβε τι θα συνέβαινε και προσπαθούσε να προλάβει τις εξελίξεις για τα όσα θα έβρισκαν οι αστυνομικοί στο κινητό του τηλέφωνο. «Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έλαβαν χώρα τη 16η Φεβρουαρίου στη Ζάκυνθο και ειδικότερα κατά της νομότυπης σωματικής έρευνας στον Irtaza Haider, αυτός αντέδρασε έντονα ρωτώντας επίμονα πότε θα του επιστραφεί η συσκευή κινητού τηλεφώνου του που κατασχέθηκε. Υστερα από λίγες ώρες και ενόσω ήταν κρατούμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου εκδήλωσε την επιθυμία να μιλήσει στους αστυνομικούς αναφορικά με το κινητό του τηλέφωνο που είχε ήδη κατασχεθεί στο πλαίσιο της σωματικής του έρευνας.

Ειδικότερα δήλωσε ότι από τον Νοέμβριο είχε μέσα στο κινητό του συνομιλίες μέσω WhatsApp, με έναν συγχωριανό του Πακιστανό που διαμένει στο Ιράν, ο οποίος του ζητούσε να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες από ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας με το όνομα “Τσαμπάντ”, με αντάλλαγμα χρήματα. Μάλιστα του έστειλε μέσω WhatsApp ακριβείς συντεταγμένες του χώρου που έπρεπε να βιντεοσκοπήσει. Για τον λόγο αυτό ο Irtaza Haider ταξίδεψε στις αρχές Ιανουαρίου στην Αθήνα, έβγαλε φωτογραφίες από το εστιατόριο, στέλνοντάς τις στον Sayed Fakhar Abbas. Επιπλέον είπε πως είχε ζητήσει και από έτερο ομοεθνή του με το όνομα Hussain Abid, ηλικίας 29 ετών, που εργάζεται στη Σπάρτη, να βιντεοσκοπήσει τον ίδιο χώρο», αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Αυτό που ερευνούν πλέον τόσο η ΕΥΠ όσο και η Αντιτρομοκρατική είναι αν τον 30χρονο Πακιστανό που είναι στη χώρα του καταζητούμενος για δολοφονίες και ζει μόνιμα στην Τεχεράνη, τον έχουν προσεγγίσει στελέχη της Δύναμης Κουντς (Quds Force) προκειμένου να εντοπίζει ομοεθνείς του που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις και με το δέλεαρ των χρημάτων τους μεταμορφώνει σε μισθοφόρους τρομοκράτες.

Ουσιαστικά η Quds είναι μια παραστρατιωτική οργάνωση του Ιράν που υπάγεται στους Φρουρούς της Επανάστασης και πραγματοποιεί ενέργειες εκτός της χώρας, χωρίς ποτέ να αναλαμβάνει την ευθύνη. Οι οκτώ Πακιστανοί που κρατούνται για διοικητική απέλαση έχουν μπει στο μικροσκόπιο ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να αποκρυπτογραφηθούν επαφές με άλλα άτομα που παίζουν περίεργο παιχνίδι και κινούνται στον χώρο της ισλαμικής τρομοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement