Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάσχα: Ικανοποιητική η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ηλείας! Τι λένε οι ξενοδόχοι

Published

on

Έτοιμοι να υποδεχθούν τουρίστες για τις ημέρες του Πάσχα, είναι οι ξενοδόχοι της Ηλείας, που τη φετινή χρονιά, «διαχειρίζονται» την τουριστική ζήτηση μακριά από τα στενά πλαίσια της πανδημίας καθώς αυτή τη φορά και σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα που δείχνουν τα στοιχεία για τη φετινή τουριστική σεζόν, η κίνηση αναμένεται να είναι αρκετά ικανοποιητική. Από την άλλη, σε ετοιμότητα βρίσκονται τόσο το ΚΤΕΛ όσο και οι επαγγελματίες εστίασης που αναμένουν να υποδεχτούν τους ετεροδημότες αλλά και τους τουρίστες που εκτιμάται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο μέσος χρόνος διαμονής στα ξενοδοχεία της Ηλείας, που ήδη έχουν προκρατήσεις για δωμάτια είναι περίπου τέσσερις ημέρες και ξεκινά από την Μεγάλη Τετάρτη έως και την Κυριακή του Πάσχα με αναχώρηση την Δευτέρα 17 Απριλίου, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που έχουν επιλέξει να παραμείνουν περισσότερες ημέρες επιστρέφοντας στον τόπο διαμονής τους την Τετάρτη 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εφ. Πατρίς, μέχρι στιγμής οι προορισμοί της Ηλείας που φαίνεται θα έχουν την μεγαλύτερη κίνηση είναι η Ανδρίτσαινα με την πληρότητα να αγγίζει το 100% στα ξενοδοχεία της αλλά επίσης η Ζαχάρω, η Αρχαία Ολυμπία, το Κατάκολο, η Σκαφιδιά και η Κυλλήνη αποτελούν Πασχαλινό προορισμό. Όπως ανέφεραν ξενοδόχοι στην εφ. Πατρίς, ο περισσότερος κόσμος που θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στις περιοχές της Ηλείας είναι ετεροδημότες από Αθήνα που έρχονται στον τόπο καταγωγής τους ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις κόσμου – οικογενειών που έχουν επιλέξει ως Πασχαλινό προορισμό την Ηλεία – κυρίως την Ανδρίτσαινα – και έρχονται κάθε χρόνο για τις ημέρες του Πάσχα.

Αισιοδοξία

Οι κρατήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι μια εικόνα που δημιουργεί αισιοδοξία στους ξενοδόχους οι οποίοι παρά τα όσα προβλήματα αντιμετώπισαν το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν και σήμερα (ελλείψεις προσωπικού, αυξημένο κόστος λειτουργίας, ενεργειακό), είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τον κόσμο προσφέροντας υπηρεσίες ποιότητας για την διαμονή τους, τις οποίες, όπως τόνισαν, κρατούν σε επίπεδα οικονομικά και για όλα τα βαλάντια. Πάντως το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα, τα ξενοδοχεία της Ηλείας θα είναι ανοικτά και με ικανοποιητική πληρότητα, ενισχύει τις ελπίδες ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι πολύ καλή.

Νίκος Κοροβέσης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού ΠΔΕ – Ξενοδοχείο Ostria Κακόβατος

«Η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ηλείας για Πάσχα, σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα είναι αρκετά ικανοποιητική, κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για την γενικότερη τουριστική σεζόν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για τις ημέρες του Πάσχα ανοίγουν και τα μεγάλα ξενοδοχεία, οπότε και από εκεί φαίνεται πως η εικόνα θα είναι καλή σε αφίξεις τουριστών Ελλήνων και ξένων που επιλέγουν τις περιοχές της Ηλείας για να περάσουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Στον Κακόβατο, όπου λειτουργεί το ξενοδοχείο μας, θα έχουμε πληρότητα στο 100% και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύει πως ο κόσμος έχει την διάθεση να κάνει ολιγοήμερες διακοπές με αφορμή την εορταστική αυτή περίοδο».

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Aldemar Σκαφιδιά

«Η κίνηση για το Πάσχα έχει ξεκινήσει και εμφανίζεται ενθαρρυντική. Με την αργία της 25ης Μαρτίου να έχει μόλις παρέλθει και μάλιστα με σημαντική έξοδο από τα αστικά κέντρα, αναμένουμε ότι η κίνηση θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα και θα ακολουθήσει την τάση των «καλών» από πλευράς κίνησης αργιών. Το ανανεωμένο Olympian Village αναμένουμε ότι θα είναι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στην κορυφή των επιλογών των Ελλήνων επισκεπτών από όλη τη χώρα».

Στράτος Μαυραλεξάκης, διευθυντής Grecotel Κυλλήνη

«Η κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα είναι ικανοποιητική και βλέπουμε πως η πορεία των κρατήσεων για την περίοδο αυτή πάει καλά. Οι κρατήσεις που έχουμε είναι από Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου έως και Τρίτη 18 Απριλίου, από κόσμο που έχει επιλέξει να κάνει την διαμονή του στο ξενοδοχείο μας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μας, σε όλους τους επισκέπτες που και φέτος επιλέγουν τις εγκαταστάσεις μας για την διαμονή τους».

Βασίλης Τυλιγάδας, πρόεδρος Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας

«Από ότι φαίνεται για τον εξερχόμενο τουρισμό λόγω και του καθολικού Πάσχα θα υπάρχει μια ικανοποιητική πληρότητα. Για εγχώριο τουρισμό θα υπάρχει κίνηση αλλά δεν έχουμε πλήρη εικόνα γιατί οι Έλληνες είμαστε και της τελευταίας στιγμής. Θα είναι καλύτερη χρονιά φέτος σίγουρα καλύτερη από τα τελευταία τρία χρόνια και από την άλλη στο κλείσιμο της σεζόν θα δούμε το ταμείο γιατί ενέργεια και προϊόντα έχουν αύξηση 35% με 40% σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια στιγμή για να μη χάσουμε τους πελάτες και να είμαστε ανταγωνιστικοί η αυξήσεις που έχουμε δώσει δεν είναι περισσότερες από 10%».

Ιωάννα Χριστοφόρου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείο Αρχοντικό Ανδρίτσαινα

«Έχουμε ήδη από τον προηγούμενο μήνα κρατήσεις και η Ανδρίτσαινα θεωρώ ότι θα έχει πληρότητα γιατί αποτελεί Πασχαλινό προορισμό. Μέχρι Μ. Τετάρτη στο ξενοδοχείο μας έχουμε ξένους τουρίστες που έρχονται να επισκεφθούν και τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και από Μ. Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα έρχονται οι Έλληνες, για να περάσουν εδώ τις άγιες ημέρες. Έχουμε αρκετές κρατήσεις από κόσμο που αφορούν και επισκέψεις στον Ναό του Επικούρειου αλλά και το Πάσχα ενώ κυρίως τα Σαββατοκύριακα έρχεται αρκετός κόσμος από Αθήνα».

Σωτηρία Σωτηροπούλου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείο Theoxenia Ανδρίτσαινα

«Έχουμε κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα και μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σχεδόν στο 100%. Ο χρόνος διαμονής σύμφωνα με την μέχρι τώρα εικόνα είναι ότι οι πελάτες μας θα μείνουν από Μ. Πέμπτη μέχρι και την Δευτέρα Πάσχα ενώ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε διαρκώς αφίξεις από κόσμο που θα έρθει για να περάσει μερικές ημέρες στην όμορφη Ανδρίτσαινα και να επισκεφθεί τον Επικούρειο Απόλλωνα. Από τους τουρίστες έχουμε κάποιους ετεροδημότες που επιλέγουν να μείνουν εδώ αλλά κυρίως είναι οικογένειες από Αθήνα που δεν έχουν συγγενική σχέση με την περιοχή και θέλουν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα εδώ».

Χριστίνα Κανελλοπούλου, υπάλληλος υποδοχής ξενοδοχείο Ορίζοντες Κατάκολο

«Η πληρότητα του ξενοδοχείου μας για τις ημέρες του Πάσχα είναι στο 100% με τις κρατήσεις να έχουν γίνει εδώ και περίπου δύο μήνες πριν ενώ δεχόμαστε ακόμα τηλεφωνήματα για διαθεσιμότητα τις ημέρες εκείνες. Ο χρόνος διαμονής κυρίως είναι από την Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή από Μ. Τετάρτη μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, που θα αναχωρήσουν. Είναι μια εικόνα αρκετά ικανοποιητική ενώ είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλους όσους επιλέξουν το Κατάκολο για τις ημέρες του Πάσχα».

Γιώτα Βυθούλκα, συνιδιοκτήτρια Althea Apartments Κατάκολο

«Υπάρχει κίνηση έχουμε κρατήσεις για την πασχαλινή περίοδο. Ο χρόνος διαμονής είναι από την Μ. Τετάρτη μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα. Από τουρίστες του εξωτερικού δεν είναι πολλές οι κρατήσεις οι πελάτες μας είναι κυρίως Έλληνες που έχουν οικείους – γνωστούς ή φίλους στην περιοχή και θέλουν να κάνουν Πάσχα εδώ. Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα η προβολή του Κατάκολου ως πασχαλινός προορισμός, οπότε οι περισσότεροι έρχονται εδώ γιατί έχουν κάποιον συνδετικό κρίκο με την περιοχή».

Θεοδώρα Μητροπούλου, υπεύθυνη Αρέθουσα ξενοδοχείο Κατάκολο

«Για τις ημέρες του Πάσχα η πληρότητα θα φτάσει στο 80% και ευελπιστούμε να έχουμε και στο 100% κρατήσεις για την περίοδο αυτή γιατί υπάρχει και ο παράγοντας που λέμε της τελευταίας στιγμής, δηλαδή όσοι επιλέξουν να κλείσουν δωμάτια τις τελευταίες ημέρες μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Συνήθως ο χρόνος διαμονής κυμαίνεται για το τριήμερο από Μ. Παρασκευή έως Κυριακή του Πάσχα με αναχώρηση την Δευτέρα ενώ εμείς είμαστε έτοιμοι και φέτος βλέπουμε μια ικανοποιητική πληρότητα».

Κώστας Κίζηλης, ιδιοκτήτης Kaiafas Lake Καϊάφας

«Εμείς λειτουργούμε όλο τον χρόνο και για τις ημέρες του Πάσχα θα είμαστε γεμάτοι με 100% πληρότητα. Ο κόσμος που μας επισκέπτεται και επιλέγει την διαμονή του στο ξενοδοχείο μας για τις άγιες ημέρες του Πάσχα συνήθως έχει παραμονή από Μ. Πέμπτη μέχρι Τετάρτη Πάσχα. Γενικά είναι μια ικανοποιητική περίοδος που μας δίνει το έναυσμα να προετοιμαστούμε ακόμα περισσότερο και για την ερχόμενη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο η οποία φαίνεται πως θα είναι φέτος αρκετά καλή».

Αντώνης Μαυρόπουλος, πρόεδρος Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας

«Για τις ημέρες του Πάσχα δεν έχουμε σαφή εικόνα πως θα είναι η κίνηση. Σίγουρα θα ανοίξουν ορισμένοι ξενοδόχοι της περιοχής μας, κάτι πολύ ενθαρρυντικό αλλά όχι όλοι. Γενικά όμως η καλοκαιρινή σεζόν φαίνεται πως θα είναι αρκετά καλή και η εικόνα που έχουμε μέχρι τώρα είναι αρκετά ενθαρρυντική».

Ροή ειδήσεων

Advertisement