Connect with us

Μαγειρική

«Πορτοσοκολατένιο»

Published

on

 

 

Υλικά (για 12 κομμάτια)

180 γρ. ζάχαρη άχνη

6 αυγά

400 γρ. κουβερτούρα 64% κακάο

120 γρ. βούτυρο

130 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά

50 γρ. λικέρ από πορτοκάλι

30 γρ. αλεύρι

30 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Χτυπάτε ελαφρώς τη ζάχαρη με τα αυγά. Λιώνετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκαλιού. Ενσωματώνετε στο μείγμα των αυγών. Προσθέτετε το αλεύρι και το ξύσμα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και μέσα σε αυτό αδειάζετε το μείγμα. Σκεπάζετε την επιφάνεια με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθετείτε τη φόρμα μέσα σε ένα ταψί με νερό μέχρι τη μέση της φόρμας (μπεν μαρί) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 2 ώρες τουλάχιστον. Αφήνετε να κρυώσει και διατηρείτε εκτός ψυγείου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement