Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΕΦΚΑ: Τους έστειλαν χαρτιά αντί για σύνταξη

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιώργος Κυριακόπουλος, με αφορμή καταγγελίες ασφαλισμένων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Published

on

«Παρά το περιλάλητο κυβερνητικό αφήγημα περί της (δήθεν) ταχείας απονομής των συντάξεων με το «πάτημα ενός κουμπιού», γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι παρατηρούνται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, από το τέως Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με αναπόφευκτη επίπτωση την ταλαιπωρία των δικαιούχων.

Ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, σε φορείς του Δημοσίου και πρώην δημοτικοί υπάλληλοι που έχουν αιτηθεί να συνταξιοδοτηθούν εδώ και δύο χρόνια, πήραν τις τελευταίες ημέρες επιστολές με τις οποίες ενημερώνονται ότι η έκδοση της σύνταξης τους θα καθυστερήσει περαιτέρω, λόγω διαδοχικής ασφάλισης και σε άλλα ταμεία ή μη εντοπισμού του ασφαλιστικού χρόνου.
Αλλά οι επιστολές αυτές είναι στάχτη στα μάτια των ασφαλισμένων, καθώς η εσωτερική διαδικασία αναζήτησης του χρόνου ασφάλισης με κοινοποιήσεις στον ασφαλισμένο αντικαταστάθηκε με μια πρωτόγνωρη και μη αποτελεσματική πρακτική.

Επιπλέον, είναι συνεχή τα παράπονα ασφαλισμένων, πρώην δημοσίων υπαλλήλων, ότι ακόμα και μετά από έναν και πλέον χρόνο από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης η χρέωση φακέλων σε εισηγητές δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Συμπέρασμα; Έξι χρόνια μετά από την ίδρυση του ΕΦΚΑ και τέσσερα χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνεχίζεται, αφού σταθερή και μόνιμη επιλογή της απερχόμενης κυβέρνησης ήταν η μη πρόσληψη προσωπικού, στο πλαίσιο της απαξίωσης κάθε τι δημοσίου στην χώρα.

Ο εκσυγχρονισμός, η βελτίωση και η ενίσχυση του ΕΦΚΑ με προσωπικό είναι ένα από τα βασικά προτάγματα της προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει στις επικείμενες εθνικές εκλογές”.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement