Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Με ρυθμούς χελώνας η εισαγγελική έρευνα για σύμβαση του ΟΣΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αργούς ρυθμούς προχωρά ακόμη μία εισαγγελική έρευνα σχετικά με παλαιότερη σύμβαση του ΟΣΕ. Πρόκειται για τη σύμβαση 17007/15/01/2018 σχετικά με την πλατφόρμα GSM-R. Μία πλατφόρμα με την οποία μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (μηχανικοί, ελεγκτές, μηχανοδηγοί) ώστε να αποτρέπονται τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη και τη Βουλή μετά από ερωτήσεις που έκανε ο ανεξάρτητος τότε βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με το διαγωνισμό του 2018. Όπως ανέφερε σε αυτές, στον διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μια εταιρεία η Nokia, καθώς καμία άλλη εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό δεν κατέθεσε προσφορά. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε ο Νικολόπουλος, ο ΟΣΕ δεν ζήτησε από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να έχουν βεβαιωμένη εμπειρία σε σιδηροδρομικά συστήματα αλλά γενικά εταιρειών, ακόμη και με εμπειρία σε συστήματα κινητής τηλεφωνίας.

Έως και σήμερα, η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία, ενώ από τη πλευρά του ΣΔΟΕ έχει υποβληθεί σχετικό πόρισμα. Πρόκειται για μία ακόμη σύμβαση του ΟΣΕ που ερευνάται εδώ και τρία χρόνια από τις εισαγγελικές αρχές δίχως αποτέλεσμα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement