Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Γαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι και μαϊντανό   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό φρέσκιες γαρίδες (κατά προτίμηση μεγάλες)

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)

τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

χυμός από 1/2 λεμόνι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγη πάπρικα της αρεσκείας σας, σε σκόνη

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη. Κρατάτε τα κεφάλια για περισσότερη γεύση. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Πρέπει να κάψει πολύ καλά. Βάζετε τις γαρίδες και το λάδι και τις σοτάρετε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη. Οι γαρίδες πρέπει να ροδοκοκκινήσουν αλλά να μην στεγνώσουν. Αν είναι πολύ μεγάλες (Νο. 0 ή 1), μπορεί να χρειαστούν ελάχιστα δευτερόλεπτα παραπάνω, ενώ αν είναι μικρές μπορεί να γίνουν πιο γρήγορα. Μαζί με τις γαρίδες βάζετε και το σκόρδο. Μόλις γίνουν, τις σβήνετε με το χυμό λεμονιού και μετά από λίγα δευτερόλεπτα αποσύρετε από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα και τον μαϊντανό, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε. Αν θέλετε περιχύνετε κάθε μερίδα με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Συνοδεύετε με πιλάφι με ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 1 – 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement