Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Να ξαναπάρουμε τον Έσπερο»-Σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση υπέρ της αγοράς του εμβληματικού ακινήτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δεδομένο ότι ο «Έσπερος» αποτελεί σημείο ισχυρής, ιστορικής μνήμης για την Πάτρα, σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος να προχωρήσει σε απευθείας αγορά του ακινήτου από τον ιδιώτη.

Η πρόταση «πέρασε» με 20 ψήφους υπέρ, έναντι 18 της εισήγησης της δημοτικής Αρχής, η οποία πρότεινε να παραμείνει ως έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και απλά να διασφαλιστεί πως η οικοδόμηση και η αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του θα εναρμονίζεται με τα γειτονικά κτίρια.
ΕΝΤΑΣΕΙΣ, ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΒΟΛΕΣ»
Προηγήθηκε πολύωρη συζήτηση με εντάσεις, ενστάσεις, ακόμη και εκατέρωθεν «βολές» για το ρόλο δημοτικών συμβούλων στις προηγούμενες δημοτικές Αρχές και το ενδιαφέρον που επέδειξαν ή μη για την αξιοποίηση του ακινήτου.
Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η εισήγηση που έφερε εκ μέρους της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την παράταξη Αλεξόπουλου που δεν συναίνεσε, ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, ο οποίος κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση που είχε επεξεργαστεί η ίδια η δημοτική Αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τον Φεβρουάριο του 2022 και η οποία τελικά έμεινε στα… συρτάρια.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Τασία Τογιοπούλου, υπεραμύνθηκε ωστόσο, των ενεργειών της δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας ότι όσα έγιναν ήταν σύννομα, καθώς ο ρόλος του Δήμου δεν είναι να διαμορφώνει την «αγορά για λογαριασμό επιχειρηματιών, αλλά να διασφαλίζει τα συμφέροντα της πόλης». Η αναφορά όμως της αντιδημάρχου, πως ο Δήμος και η πόλη δεν χρειάζονται το ακίνητο του «Έσπερου» προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

«ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ;»

«Ποιος σας έχει ορίσει υπεύθυνη για να αποφασίζετε ποια κτίρια χρειάζεται η πόλη ή όχι; Είναι μια προσωπική και αυθαίρετη εκτίμηση που δεν προκύπτει από καμία μελέτη. Ειδικά για ένα κτίριο που είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης», είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Μπακαλάρος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για υποκρισία. «Αυτή η δημοτική Αρχή πήρε όλα τα ερειπωμένα κτίρια και τα παραδίδει στην πόλη ανακαινισμένα. Εσείς το μόνο που κάνατε ήταν να παίρνετε χρυσάφι και να παραδίδετε κάρβουνο. Ο Δήμος δεν θα γίνει διαμεσολαβητής στα επιχειρηματικά σχέδια τρίτων», ανέφερε.

Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ
Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Αλεξόπουλος εμφανώς ενοχλημένος από την ανάρτηση του Πέτρου Ψωμά για τον «Έσπερο» που προφανώς θεώρησε ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί το θέμα λόγω των εκλογών, έκανε λόγο για αλαζονεία, διευκρινίζοντας πως η παράταξή του δεν συνυπέγραψε την εισήγηση που έφερε το σπιράλ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement