Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τέλος στα πανό και στις γιγαντοαφίσες

Κίνηση- ματ Μπονάνου για τη διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας, αλλά και της αισθητικής στις εισόδους της Πάτρας

Published

on

Τέλος στην άναρχη και ανεξέλεγκτη ανάρτηση γιγαντοαφισών, πανό και αεροπανό στους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Ακτή Δυμαίων, Νέος Δρόμος, κ.α.) βάζει ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος «ενεργοποιώντας» τον Νόμο 4954 που αφορά στην υπαίθρια διαφήμιση.

Σκοπός η άρση των κινδύνων που εγκυμονούν οι γιγαντοαφίσες αποσπώντας την προσοχή των οδηγών, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η διαφύλαξη της αισθητικής εικόνας στις εισόδους της Πάτρας, μετά και τα σημαντικά έργα αναβάθμισης που έγιναν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπονάνο αρχικά θα γίνουν συστάσεις τόσο σε διαφημιστικές εταιρείες, όσο και διαφημιζόμενους που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τρόπο προβολής, με απαίτηση να απομακρύνουν το υλικό που ήδη έχουν αναρτήσει, διαφορετικά συνεργεία της Περιφέρειας θα αναλάβουν την «αποκαθήλωση» πανό και αφισών, επιδίδοντας τα προβλεπόμενα πρόστιμα τα οποία βάσει της νομοθεσίας κυμαίνονται από 1.500 έως 30.000 ευρώ.

«Η κατάσταση με την ανάρτηση τεράστιων αφισών και πανό είναι ανεξέλεγκτη, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους οδηγούς, αλλά και προσβάλλοντας την αισθητική εικόνα της πόλης. Η Περιφέρεια κατέβαλε μία μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρώσει το έργο αναβάθμισης στις εισόδους της Πάτρας και κάποιοι εξακολουθούν να την αμαυρώνουν. Με το Νόμο 4954 η αρμοδιότητα για την υπαίθρια διαφήμιση έχει περιέλθει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, για τους δρόμους αρμοδιότητάς της, αποφασίσαμε να λάβουμε δραστικά μέτρα εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου που έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις, αλλά και των εκλογών. Δεν έχουμε εισπρακτική και τιμωρική διάθεση, όμως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι θέμα ασφάλειας και σεβασμού. Υπάρχουν σε όλη την πόλη νόμιμα διαφημιστικά πλαίσια, γι’ αυτό και δεν θα υπάρξει ανοχή», δήλωσε στη «Γ» ο κ. Μπονάνος, υπενθυμίζοντας πως θα υπάρξει μια μικρή περίοδος συμμόρφωσης και στη συνέχεια θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το Νόμο, πρόστιμα που επιβαρύνουν τόσο τους διαφημιστές, όσο και τους διαφημιζόμενους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement