Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Αυτοψία» στα νοσοκομεία της Πάτρας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Α.ΜΠΑΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» έγινε ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου έγινε δεκτός από τον διοικητή του, Ηλία Θεοδωρόπουλο, και τον αναπληρωτή διοικητή του, Παναγιώτη Δημόπουλο.

Κατά την επίσκεψη του, ο κ. Μπάκας μετέβη σε τμήματα του Ταχύρρυθμου και στο φαρμακείο, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους. Διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι η γραφειοκρατία αποτελεί τροχοπέδη για την αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας. Του λόγου και της διαπίστωσης το αληθές, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί το στέγαστρο του νοσοκομείου, ενώ άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός για το λεβητοστάσιο, ένα αναμφίβολα πολύ σημαντικό έργο.
Ο «Άγιος Ανδρέας», αν και ως νοσοκομείο είναι ο 3ος πυλώνας της 6ης ΥΠΕ και στέκεται ισάξια έναντι των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, σε Πάτρα και Ιωάννινα, έχει σοβαρές ελλείψεις σε ακτινολόγους, αναισθησιολόγους και νεφρολόγους.
Συγκεκριμένα, περισσότερο αισθητή είναι η έλλειψη αναισθησιολόγων, καθώς δυο καλύπτουν τις ανάγκες του Καραμανδανείου.
Σε ό, τι αφορά τις υποδομές, τα προβλήματα εντοπίζονται στο φαρμακείο, ιδιαίτερα στη μεγάλη έλλειψη φαρμάκων , αλλά και στο γεγονός ότι μετά από τον σεισμό του 2008 στεγάζεται ακόμα σε κοντέινερ, όπως και στο κτίριο της παλιάς σχολής των Αδελφών Νοσοκόμων, το οποίο έχει υποστεί ζημιές επίσης από τον προαναφερόμενο σεισμό και δεν λειτουργεί. Ως εκ τούτου, θα πρέπει είτε να ανακατασκευαστεί είτε να κατεδαφιστεί.
Σε γενικές γραμμές, είναι αδήριτη ανάγκη η κατασκευή ενός νέου κτιρίου, καθώς λείπουν ή υπολειτουργούν σημαντικές κλινικές, όπως η ψυχιατρική, η νευρολογική και η πλαστική χειρουργική.
Ο Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Μιχάλη Στελλάτο, στα γραφεία του σωματείου που στεγάζονται επίσης σε κοντέινερ. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Ελισάβετ Μαυρίκη, καθηγήτρια στο ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Εξάλλου, ο Θεμιστοκλής -Ανδρέας Μπάκας επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», όπου συναντήθηκε με τον διοικητή τουΔημήτρη Μπάκο.
Ο κ. Μπάκας ενημερώθηκε, εκτός άλλων, και για την κατάσταση του 12χρονου κοριτσιού από την Πρέβεζα, που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.
Το νοσοκομείο έχει 2.500 συνολικά εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 700 περίπου είναι γιατροί. Σύμφωνα με τον διοικητή του συνεχίζεται η κτιριακή αναβάθμισή του (παραδόθηκε το 1988). Γεγονός αναμφισβήτητο, πάντως, είναι ότι σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας με επιτυχία, καθώς οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Όμως, στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, καθώς εξυπηρετεί ανάγκες όλων των βαθμίδων υγειονομικής φροντίδας αφού λόγω οικονομικής δυσπραγίας πολλοί πολίτες απευθύνονται στα Επείγοντα του.
Ο Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας συναντήθηκε και με τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Μάρκο Μαραγκό, ο οποίος στάθηκε στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης των παθολόγων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement