Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στη Βουλή η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη κατάθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών.

Σ’ αυτήν ξεκαθαρίζεται ότι για την συμμετοχή κόμματος στις εκλογές, πρέπει η πραγματική του ηγεσία να μην έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για συγκεκριμένα αδικήματα.

Σχολιάζοντας την ηγεσία ενός κόμματος, η τροπολογία -την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης- αναφέρει ότι «η πραγματική ηγεσία έχει έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους διοικούσας επιτροπής νομίμου εκπροσώπου συγκεκριμένες πράξεις του εμψανίζεται να ασκεί διοίκηση του κόμματος, να έχει τοποθετήσει εικονική ηγεσία, να έχει ηγετικό πολιτικό ρόλο προς εκλογικό σώμα».

Η τροπολογία του ΥΠΕΣ υπογραμμίζει ότι «η οργάνωση και δράση του κόμματος να εξυπηρετεί ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Η κρίση περί του ότι δράση του πολιτικού κόμματος εξυπηρετεί ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος δύναται να λάβει χώρα όταν υψίσταται καταδίκη οποιονδήποτε βαθμό υποψηψίων βουλευτών ιδρυτικών μελών διατελεσάντων προέδρων για τα αδικήματα των άρθρων 134, 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα» συμπληρώνεται στην τροπολογία.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement