Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Λοβέρδος, η Πάτρα και το… ΠΑΣΟΚ

Published

on

Τα πράγματα δεν φαίνονται και τόσο ευοίωνα για το ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι πια εδώ ενωμένο, δυνατό.

Ακόμη κι αυτοί που έχουν απομείνει (στο πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας) τρώγονται μεταξύ τους. Πάρτε μια γεύση παρακάτω.

Την ημέρα που μάθαμε πότε θα γίνουν οι εκλογές, ήρθε στην Πάτρα ο Ανδρέας Λοβέρδος για να μιλήσει σε εκδήλωση, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ, για την παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Καψή «Η πτώση». Την παραμονή της έλευσής του είχε προκληθεί η τριβή του Πατρινού πολιτικού με την Χαριλάου Τρικούπη, όταν διεμήνυσε ότι δεν διαγράφεται γιατί… δεν τρώγεται εύκολα.

Το αποτέλεσμα; Το τοπικό ΠΑΣΟΚ τον «τιμώρησε» και έλαμψε διά της απουσίας του από την εκδήλωση. Στα (μετρημένα) 42 άτομα που παραβρέθηκαν, δεν αξιώθηκε κανένα ενεργό «πράσινο» στέλεχος να δώσει το “παρών”. Έτσι το ΠΑΣΟΚ γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στον Λοβέρδο, και μάλιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, θέλοντας προφανώς να του στείλει το μήνυμα ότι για το κόμμα θεωρείται πια ξένο σώμα.

Αλλά η εικόνα των άδειων καθισμάτων, την ώρα που στην πρώτη σειρά καθόταν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, δεν τιμά το ΠΑΣΟΚ, ό,τι κι αν προηγήθηκε. Βέβαια, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν διαγράφει τον Λοβέρδο, απλούστατα διότι πάμε σε εκλογές. Του έδειξε, ωστόσο, εμφατικά ότι τον αγνοεί, ότι δεν τον υπολογίζει. Μόνο που αυτή η επιλογή είναι επιεικώς άστοχη και μικραίνει περισσότερο το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, που κατά τ’ άλλα θέλει να διαδραματίσει μετεκλογικά πρωταγωνιστικό ρόλο. Και οι επιπτώσεις της θα γίνουν ορατές στο εγγύς μέλλον.

Στην ίδια παρουσίαση ο Λοβέρδος διηγείται μια ιστορία από την κυβέρνηση του 2009 στην οποία μετείχε ως Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Από την αφήγηση προκύπτει χαώδες μοντέλο διακυβέρνησης. Η σχετική αφήγηση μεταφέρεται στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά. «Σ’ εμένα τα λες;», διακόπτει τον συνομιλητή του. «Ήμουν τότε στέλεχος της ΔΕΗ και επί οκτώ μήνες δεν ξέραμε σε ποιο Υπουργείο υπαγόμαστε!».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement