Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Qatargate: Πώς «ερμηνεύεται» η αποφυλάκιση Παντσέρι – Εντείνονται οι πιέσεις των Βέλγων στην Καϊλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Θέμα ημερών αποτελεί η αποφυλάκιση του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως «εγκεφάλου» στην πολύκροτη υπόθεση του Qatar-gate. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός παράγοντας των Βρυξελλών θα δει πολύ σύντομα την πόρτα της εξόδου από τις φυλακές, που κρατείτο από τον περασμένο Δεκέμβριο και εξής, αφού θα τεθεί σε καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης, κατόπιν της συμφωνίας του να διευκολύνει την έρευνα των Βελγικών Αρχών.

Δεν συμβαίνει το ίδιο, ωστόσο, με την πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, η οποία παραμένει σε καθεστώς προφυλάκισης, όπως και ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης συνάδελφός της, Μαρκ Ταραμπέλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι συμπλήρωσε αισίως τέσσερις μήνες ως προφυλακισμένος από την ημέρα της σύλληψής του στις 9 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Για το λόγο αυτό, δε δίστασε να συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με τις δικαστικές Αρχές του Βελγίου, προκειμένου να τύχει καλύτερων συνθηκών κράτησης, αλλά και με σκοπό τον μετριασμό της όποιας ποινής τελικά του επιβληθεί. Στο πλαίσιο αυτό, την είδηση της αντικατάστασης της αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους επιβεβαίωσε και ο συνήγορος υπεράσπισης του Αντόνιο Παντσέρι, μιλώντας στο RTBF.

Ροή ειδήσεων

Advertisement