Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Νέα δοκιμή υποβρύχιου drone – Ικανό να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνική επίθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ακόμη δομική υποβρύχιου τηλεκατευθυνόμενου οπλικού συστήματος (drone), ικανού να χρησιμοποιηθεί σε πυρηνική επίθεση πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο (8/4).

Η δοκιμή του «υποβρύχιου στρατηγικού οπλικού συστήματος» πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4-7 Απριλίου, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ (KCNA). Το υποβρύχιο drone τύπου Haeil-2 διένυσε «απόσταση 1.000 χιλιομέτρων» προτού πλήξει τον στόχο του.

Να σημειωθεί ότι, η κίνηση αυτή αποτελεί απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Η δοκιμή απέδειξε την αξιοπιστία του υποβρύχιου στρατηγικού οπλικού συστήματος και την ικανότητά του να εξαπολύσει φονική επίθεση», αναφέρει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο όρος «στρατηγικά» χρησιμοποιείται για την περιγραφή οπλικών συστημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυρηνική επίθεση.

Σημειώνεται ότι, πρόκειται για την τρίτη δοκιμή του συγκεκριμένου όπλου, μετά από εκείνες που είχε ανακοινώσει η Βόρεια Κορέα στις 23 και στις 28 Μαρτίου.

Ανάλογο οπλικό σύστημα φέρεται να έχει αναπτύξει η Ρωσία, με τις τορπίλες Poseidon (ικανές να φέρουν πυρηνική γόμωση), ωστόσο αρκετοί στρατιωτικοί αναλυτές αμφισβητούν την πιθανότητα να έχει αποκτήσει η Πιονγκγιάνγκ τόσο προηγμένη τεχνολογία.


Ροή ειδήσεων

Advertisement