Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κικίλιας: Μοχλός ανάπτυξης για την χώρα ο τουρισμός – Ποιες είναι οι φετινές προσδοκίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη του κλάδου που θυμίζει εποχές ρεκόρ, όπως το 2019, αλλά και τις αφίξεις, μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «ο τουρισμός μας τρέφει όλους στην χώρα, είναι η λαϊκή οικονομία, δίνει ανάπτυξη στην χώρα. Το ότι οι πληρότητες είναι στο 100% ή κοντά σε αυτό το ποσοστό σε όλη την Ελλάδα, είναι θετικό και στηρίζει τον κόσμο».

Σχετικά με την φετινή πρόβλεψη για τον τουρισμό ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως, «από τις αρχές Μαρτίου ξεκίνησε η τουριστική περίοδος, ωστόσο κατά γενική ομολογία στην Αθήνα και στην Αττική δεν σταμάτησε ποτέ. Έχουμε 58 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, πλέον από τον Απρίλιο, 5 απευθείας πτήσεις από τον Καναδά, και από 1η Μαΐου θα γίνουν 10. Έχουμε ανοίξει ξανά την αγορά της Κίνας και της Αυστραλίας και τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Αυτό έχει να κάνει υπερκομματικά με τη στήριξη των εμπόρων, των αγροτών την στήριξη των ανθρώπων του τουρισμού και αυτών που βρίσκονται στην κατασκευή. Επίσης 8 στις 10 επενδύσεις είναι τουριστικές. Φέρνει εισόδημα αδιαμεσολάβητα στον κόσμο το οποίο πρέπει να διαφυλάξουμε».

«Είμαστε 20% πάνω από το 2019»

«Με βάση τα στοιχεία, είμαστε 20% πάνω από το 2019. Πέρσι κλείσαμε στο 95% των εσόδων του 2019 χωρίς να έχουμε Κίνα, Ρωσία Αυστραλία και Ουκρανία. Δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν μία ποιοτική θέση στον τουρισμό. Έγινε συμφωνία για αυξήσεις 10,5% στους μισθούς για τα επόμενα 2 χρόνιας και είναι υποχρεωτικό αυτό. Πρέπει να διαφυλαχθούν αυτοί οι άνθρωποι που είναι οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Υπάρχουν επαγγέλματα που δυσκολεύονται να κάνουν οι άνθρωποι. Δίνεται η δυνατότητα να έχουμε 10.000 ανθρώπους από το εξωτερικό για συγκεκριμένες ειδικότητες και επαγγέλματα», σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού.

Τέλος, ανέφερε ότι «υπάρχει έλεγχος αυτών των λίγων που δεν σέβονται τους υπαλλήλους και δυσφημίζουν τον τουρισμό. Δουλειά μου είναι ως υπουργός να προστατεύω το brand της χώρας, να φέρνω τουρίστες-ταξιδιώτες και να αυξάνω το εισόδημα των Ελλήνων. Άρα και αυτό το θέμα θέλει προσοχή, έχουμε συνεργεία της πολεοδομίας για να ελέγχουν ό,τι γίνεται στη Μύκονο», κατέληξε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement